10.08.2024.

17:19

Foto: prinstscreen/Instagram

Hronika

Ispovest svedoka sudara kod Žablja: Čuo sam glas: "Imam tri ćerke, izvucite prvo njih!"

U sudaru dva automobila, na mestu je poginula jedna žena dok je njena sestra teže povređena. U drugom vozilu su se nalazile dve žene i troje dece koji su, srećom, lakše povređeni.

Hrabri čovek, koji je zaustavio svoje vozilo i prišao da pomogne ljudima u nesreći, posvedočio je o potresnim momentima dok još nije znao da ima maloletne dece u automobilu.

 - Kada sam prišao do mesta sudara, video sam da je jedna žena stradala, nažalost. U istom automobilu njena saputnica je bila u teškom, ali svesnom stanju. Prišao sam odmah i drugom automobilu, gde je bilo više povređenih. Prvo sam izvukao baku kroz prozor, nisam ni znao da pozadi ima dece. Onda sam čuo glas pored: 'Imam tri ćerke, vadite prvo njih!' Ja se okrećem i dozivam ljude da priđu i pomognu, ali niko da priđe. Stoje na udaljenosti i gledaju, valjda od straha, a meni suze same idu. Lomio sam vrata da dođem do dece, pošto je auto bio prevrnut na krov - ispričao je sagovornik Kurira i dodao da je namlađa devojčica starosti od jedne godine, a najstarija negde oko sedam godina.

Kako je istakao, i dalje je u šoku zbog onoga čemu je prisustvovao, ali to ga nije omelo da pritekne u pomoć i pomogne ljudima u nevolji:

- Nije mi jasno da odrasli ljudi nisu bili u mogućnosti da mi pomognu da slomim prozor i vrata kako bi došao do ove porodice koja je povređena. Razumem da to nije za svakoga, pošto sam i ja bio potresen, ali u takvim trenucima strah ostavljaš po strani i činiš sve da pomogneš.