11.08.2024.

15:20

Foto: printscreen instagram/Shutterrstock/lajmi.net

Hronika

Ovde će biti sahranjen terorista Faton Hajrizi! Kao da sahranjuju heroja, a ne okorelog ubicu i kriminalca! (FOTO)

Pre sahrane, veliki broj ljudi okupio se kako bi odali poslednju "počast" Fatonu Hajriziju, ubici srpskog policajca Nikole Krsmanovića, u njegovom rodnom selu, piše Lajmi.net.

Iako je tzv. premijer Aljbin Kurti pozvao da se Hajrizi ne glorifikuje i da građani "ne podležu euforiji heroizacije i romantizacije Fatona Hajrizija", cela Drenica nije ostavila Fatona Hajrizija da bude sam.

Hajrizi je 6. jula pobegao iz "otvorenog tip"“ zatvora u Smrekonici, gde je boravio poslednjih meseci. Njegova lokacija bila je nepoznata oko dve nedelje, sve dok nije prijavljeno ubistvo policajca u Loznici.

Informer

Bio pripadnik UČK od 14 godine

Nakon tri nedelje, srpske vlasti su dozvolile preuzimanje tela Hajrizija. Njegova majka je u subotu potvrdila identitet sina, dok je Institut za sudsku medicinu obavio obdukciju.

Hajrizi je bio osuđivan barem tri puta od strane različitih sudova za krivična dela uključujući ubistvo, pokušaj ubistva, krađu i pljačku. Najpoznatiji je po ubistvu ruskog vojnika misije NATO-a u Kosovu, KFOR, 29. februara 2000. godine, kada je imao 15 godina.

Podsetimo, Nikola Krsmanović je ubijen, a njegov kolega Vjekoslav Ilić teško ranjen kada su, tokom rutinske kontrole, zaustavili vozilo tutinskih registarskih tablica.

U vozilu je bio Faton Hajrizi , čovek koji je imao debeli dosije, čak 9 puta bežo iz zatvora. Na pitanje šta ima u torbici, otvorio je vatru. Nikola je pogođen u grudi, preminuo je.

Usledila je potraga za Hajrizijem, da bi juče bio likvidiran. Otkriven je uz pomoć dojave meštanina koji ga je prepoznao sa objavljene slike, objavio je lajmi.net.