12.08.2024.

13:57

Foto: Shutterstock/Jose HERNANDEZ Camera 51

Hronika

Pronađeno telo Srbina na Krfu: Obdukcijom utvrđeno da je imao pet kesica droge u sebi

Kako se saznaje, iako se prvobitno posumnjalo, nije u pitanju nasilna smrt, već je čovek preminuo nakon što je progutao pet paktića droge, a pretpostavlja se da je u pitanju kokain.

- Srbin je bio na odmoru na Krfu, iznajmio je stan 7. avgusta. Međutim pronađen je mrtav u jednoj od prostorija. Policija je odmah izašla na lice mesta, a nakon uviđaja, telo je poslato na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrt, s obzirom na to da na telu nije bilo vidljivih tragova nasilja - pišu grčki mediji.

Kako dalje navode, nakon urađene obdukcije, ispostavilo se da muškarac nije preminuo prirodnom smrću, već je progutao pet paketića supstance u prahu, bele boje, težine 83 grama, za koju se pretpostavlja da je u pitanju kokain.

Veštak, takođe, navodi da su u organizmu Srbina pronađeni i tragovi drugih psihoaktivnih supstanci.

- Plastična pakovanja nisu bila u potpunosti zatvorena kada ih je muškarac progutao, zbog čega su organi počeli da natiču, a takođe su doveli do toga da se pojavi i tečnost u plućima, nakon čega je nastupila smrt - rečeno je za medije, nakon čega se dodaje da je slučaj preuzelo Tužilaštvo za narkotike.