12.08.2024.

16:49

Foto: Avaz printscreen/Facebook

Hronika

Ovo je lepa Anđelka koju je ubio suprug! Prijavljivala ga za nasilje, ali su istrage obustavljene! (FOTO)

Cumbo je osumnjičen da je jutros u automobilu hicima iz pištolja ubio nevenčanu suprugu Anđelku, nakon čega je pokušao da se ubije pucajući sebi u glavu. Ona je na mestu ostala mrtva, dok je Cumbo sa prostrelnom rane glave prevezen u UKC Republike Srpske gde je operisan i nalazi se na aparatima za veštačko disanje.

Izvor blizak istrazi otkriva da je Anđelka prvu prijavu protiv Cumbe podnela 2023. godine, a drugu u maju ove godine, piše ATV.

Informer

Anđelka Markić je iza sebe ostavila dvoje male dece

- U oba slučaja je policija postupala po prijavama i protiv Cumbe je Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci podnela izveštaj o počinjenom krivičnom delu. U jednom slučaju istraga je obustavljena, jer je žrtva odustala od krivičnog gonjenja, dok je druga prijava i dalje u radu - kaže dobro upućeni izvor.

Anđelka je, nakon napada u maju, napustila Cumbu i sa njihovo dvoje dece, starosti dve i šest godina, živela je kod rođaka. Međutim, svedoci tvrde da su oni i posle toga ostali u kontaktu i da su ih viđali zajedno.

Dosadašnja istraga ukazuje da je Anđelka jutros automobilom decu dovezla kod Cumbinih roditelja na čuvanje. Nikola je navodno sačekao ispred kuće i kada je ona ostavila decu seo je u automobil i, kako se sumnja, počinio jezivi zločin, a potom pokušao da se ubije.

Zasad nije poznato gde je i kako Cumbo nabavio pištolj, ali se najverovatnije radi o nelegalnom oružju, što je predmet dalje istrage, objavila je ATV.

Iz Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci je saopšteno da se Nikoli Cumbi na teret stavlja da je počinio krivično delo teško ubistvo iz člana 3. (ko ubije člana svoje porodice kojeg je prethodno zlostavljao), za koje je zaprećena kazna od najmanje deset godina do doživotnog zatvora, prenosi Srpskainfo.