13.08.2024.

08:35

Foto: Informer

Hronika

Pet godina od masakra na imanju u Jabukovcu! "Ljubavnici" prvostepeno osuđeni zbog četvorostrukog ubistva

Davoru Preniću se na teret stavljalo krivično delo teško ubistvo, dok je Maji Bađikić na teret stavljeno delo - saučesništvo u zločinu, ali je prilikom izricanja presude u aprilu ove godine potvrđeno da je ceo zločin osmislila upravo ona zbog čega je i osuđena na veću kaznu nego Davor.

Informer

Davor ubio Raju Kazimirovića i njegovi sestru majku i sestričinu

Podsetimo, nakon zločin odmah se spekulisalo da je motiv pljačka, ali u prvom trenutku istraga nije dala rezultate, da bi onda bili pronađeni dokazi da je Davor Pernić ubio Raju, njegovu sestru, sestričinu i majku, a surovi ubica je nakon hapšenja priznao zločin i pokazao i gde je sakrio oružje. 

Kasnije je on priznao da je zločin počinio na nagovor Maje Bađikić, sa kojom je navodno bio u ljubavnoj vezi i da su to uradili jer su Kazimirovići imali novca. On se branio da ima dokaze u mobilnom telefonu, ali posle preslušavanja snimaka razgovora, koje su mobilnim telefonom, ali i putem aplikacija sa društvenih mreža, vođeni između Bađikićke i njega, ona je puštena da se brani sa slobode, jer nije bilo čvrstih dokaza da je povezana sa zločinom.

- Nisam nikoga ubila. Nisam čak ni bila u Jabukovcu u vreme tog ubistva, pomagala sam majci i ocu da spreme slavu. Ima i više od deset svedoka koji ce sve to da potvrde - tvrdila je Bađikić.

Ipak nekoliko meseci nakon zločina policija je pronašla opuške na mestu zločina sa DNK Maje Bađikić koji su pokazali da je ona bila na imanju Raje Kazimirovića iako je tvrdila da nikada nije tamo ni kročila.

U aprilu 2022. godine oni su osuđeni, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud u Nišu zbog bitne povrede odbredba krivičog postupka i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja u odnosu na Maju Bađkić zbog čega je automatski ukinut i deo presude koji se odnosi na Pernića, budući da su osuđeni kao saizvršioci.

Na ponovljernom suđenju Bađikić je osuđena na 35 godina jer je ona osmislila zločin, dok je Pernić osuđen na 34 godine, ali i ovo je prvostepena odluka suda i žalbeni postupak je u toku. 

Podsetimo u petak, 9. avgusta 2019, meštani su na imanju Velja Vratna, u Jabukovcu, našli četiri leša. Sve žrtve su bile ubijene hicima iz vatrenog oružja. U prvi mah meštani, ali i javnost setili su se masovnog ubistva koje je u njihovom selu krajem jula 2007. godine počinio Nikola Radosavljević koji je ubio devetoro komšija. 

Informer

Nikola Radosavljević ubio devetoro komšija tokom svog krvavov pira u Jabukovcu

Nakon uviđaja pretpostavilo se da je prva žrtva Raja, a da su njegova majka, sestra is estričina ubijene jer su se našle na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, jer su Ljubinka i Dragana živele u inostranstvu i u Jabukovac su došle na odmor, pa nisu ni sa kim bile u sukobu...