13.08.2024.

09:37

Foto: Uprava policij

Hronika

Muljali sa porezom i doprinosima: Crnogorska policija zbog utaje podnela krivične prijave protiv trojice srpskih i jednog državljanina BIH

- Podnesene krivične prijave su rezultat aktivnosti u sklopu obaveštajnog projekta kodnog naziva „Evazija“, kojima su procesuirana fizička i pravna lica prijavljena da su počinila krivična dela utaja poreza i doprinosa, čime su oštetili Budžet Crne Gore u iznosu od preko 60.000 eura - saopštila je  Uprava policije.

Krivične prijave su podnete protiv trojicee srpskih državljana koji su izbegavali plaćanje poreza i doprinosa. Prijave su podnesene protiv V.D. (48) i S.M.(65) iz firme "Faguz" koji su od avgusta 2020. do sredine jula 2021. godine utajili 20,5 hiljada evra, kao i D.M. (35) koji je na isti način utajio 20 hiljada evra u radu svog preduzeća "Vijagor".  

Za isto krivčno delo osumnjičen je i Ž.B. (61), državljanin BIH, koji je tokom 2022-2023. godine izbegao plaćanje 18 hiljada evra poreza i doprinosa.

Uprava policije poručila je da će Sektor za borbu protiv kriminala i u narednom periodu nastaviti intenzivne aktivnosti na otkrivanju i procesuiranju odgovornih lica u privrednim poslovanjima, u odnosu na krivična djela koja sa sveukupnom posljedicom nanose štetu po Budžet države i građana Crne Gore.