13.08.2024.

17:50

Foto: Privatna arhiva/D.N.

Hronika

"Gde god da si, mnogo mi nedostaješ!" Barbara se osam godina vodi kao nestala - Na njen rođendan oglasio se otac Endre

Njena porodica ni danas ne zna gde se ona nalazi, ali veruju da je živa. Barbarin otac Endre objavio je na svom Fejsbuk profilu da njegovoj ćerki danas rođendan. Ukoliko je živa, danas je napunila 23 godine.

"Srećan rođendan, zlato moje. Gde god da si, mnogo mi nedostaješ", napisao je njen otac.

Podsetimo, Barbara je 2016. godine otišla na rođendan i nikad se nije vratila. Nije poznato da li je oteta ili ubijena ili poginula. Prema nezvaničnim informacijama, ona je upala u Tisu dok se kasno uveče sa društvom vraćala kući. Imala je samo 15 godina, a danas, nakon osam godina, i dalje se vodi kao nestala jer njeno telo nikada nije pronađeno.

Na dan nestanka, pre pet godina, dvojica njenih drugara ispričala su policajcima da se ona saplela na mostu na Tisi i upala u reku. Medutim, Endre i Melinda ne veruju u to.

Njen otac je ranije ispričao da je Barbara poslednji put viđena 25. novembra 2016. godine u prodavnici u Senti, gde su je u 21.41 sati snimile nadzorne kamere. Na snimku se vidi da je sa dva dečaka krenula ka mostu ili na drugu stranu.

Kako je rekao na tribini Centra za nestalu i zlostavljanu devu pre dve godine, ne zna da li bi ćerku danas mogao da prepozna i to mu najteže pada.

- Gde god da se okreneš vidis mlade devojčice. Gledaš da li je slučajno ona. Strašno. Prošle su godine. Ne bih je ni prepoznao. To je najteže - rekao je.

O njenom nestanku postoje brojne teorije od kojih su neke tvrdnje da je viđena van srbije. Neki tragovi ukazivali su na to da je u Mađarskoj , ali ako je tako, potpuna je nepoznanica da li je tamo svojom voljom ili je možda bila oteta.