13.08.2024.

18:51

Foto: Informer/Facebook

Hronika

Stravičan zločin na Čukarici: Dužnik zadavio keramičara kablom zbog zelenaške kamate!

Ispostavilo se da je ubica Dejan Vasić (52), koji je dugovao 3.000 evra Radenkoviću! Kobnog dana ga je prvo omamio lekovima, koje mu je stavio u piće, a kada se ovaj onesvestio dokusurio ga je kablom. Zbog tog zločina je dve godine kasnije osuđen pravosnažno na deset godina zatvora.

- Vesić je pozajmio 3.000 evra od Radenkovića koji se bavio zelenašenjem. U međuvremenu je dug narastao na 7.000 evra i Milorad ga je pritiskao da mu vrati pare. Terao ga je da proda svoj stan kako bi mu vratio novac. Kobne večeri našli su se kod ubijenog, gde su pijančili dok se nisu posvađali oko para. Radenković je, omamljen alkoholom i tabletama klonuo, pa ga je Vesić zaskočio - otkrio je tada Informerov sagovornik iz istrage.

Otkrile ga kamere

Iako omamljen, kako je dodao, Milorad je pružao otpor pa je čak ogrebao i povredio svog ubicu:

- Kada ga je savladao, Vesić je pokušao da natera žrtvu da mu kaže gde mu je štek sa parama. Da bi pokazao da se ne šali, uzeo je kabl i počeo da ga davi. Kada ga je zadavio, pregledao je nekoliko mesta u stanu, odakle je uzeo izvesnu količinu novca. Otkriven je pregledom kamera ispred zgrade, na kojima je snimljeno kako ulazi unutra i zatim, posle više sati, izlazi. Svoj automobil je parkirao par stotina metara dalje, gde je i uključio mobilni telefon, što ga je takođe otkrilo.

Milorada je mrtvog dan kasnije našao njegov prijatelj i kolega, s kojim je tog dana trebalo da obavi neke keramičarske radove. Zatečen je mrtav na stolici, presamićen preko stola. 

Informer

Forenzičari iznose telo ubijenog Milorada Radenkovića

Radenković je, inače, živeo sam na trećem spratu nedovršene zgrade u ulici Ratka Resanovića na Čukarici, sa još tri porodice koje su same uvele struju i vodu pošto je investitor obustavio gradnju.

Rodom iz Dalmacije

Njegove komšije ispričale su nam da je on rodom iz Dalmacije, gde ima kuću koju izdaje:

- Videlo se po njemu da je imao para, uvek je bio dobro obučen. Nije se družio sa komšijama, ali su ga često posećivali neki muškarci, verovatno poslom. Žena i ćerka mu žive u Austriji, a da li su se rastali ili ih je samo sklonio, to niko ne zna. Vozio je skup 'mercedes'...

Pokojni keramičar je često na svom Fejsbuk profilu objavljivao majstorske radove - kupatila, kuhinje, stepeništa, cele stanove u kojima je postavljao pločice. Sudeći po njegovim objavama, bio je veoma angažovan.

Na njegovoj stranici stoji da je rodom iz splitsko-dalmatinske oblasti u Hrvatskoj, a da živi u Beogradu. Ispod imena, u opisu, naveo je samo "iskren i pošten".