14.08.2024.

14:19

Foto: MUP Republike Srpske

Hronika

U Srpskoj "pala" banda krijumčara oružja: U kućama i stanovima policija pronašla pravi arsenal (FOTO)

Akciju su sproveli policijski službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a Republike Srpske na području Gradiške, Novog Grada i Kozarske Dubice.

Akcijom, koja ima međunarodni karakter jer su osumnjičeni oružje krijumčarili i u Švedsku, obuhvaćeno je šest osoba koje su osumnjičene da su počinile krivično delo nedozvoljene proizvodnje i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kako prenose mediji iz Srpske pretres je izvršen u kućama, stanovima i drugim prostorijama koje koriste Dragoslav S. (51) iz Kostajnice, Dragan S. (35), Duško Č. (40), Mijomir V. (50) iz Kozarske Dubice, Dragan T. (50) i Zoran K. (53) iz Gradiške. 

- Po naredbi sudova izvršeni su pretresi stanova, pokretnih stvari i drugih prostorija na sedam lokacija. U pretresima su pronađen i oduzete dve automatske puške M70 (kalašnjikov), poluautomatska puška M59/66 (papovka), četiri prepravljene puške (kratež), jedna puška M-48, jedna malokalibarska puška, dve zolje, osam ručnih bombi, 1,5 kg eksploziva, dva pištolja, veća količina municije različitog kalibra i mobilni telefoni - saopštio je MUP Srpske.