14.08.2024.

16:08

Foto: Prinscreen/antena3

Hronika

Ubijeni Srbin u Španiji hapšen u Beogradu: Najnoviji detalji ubistva u Esteponi

Kako je Informer ranije izveštavao, Saša M . je ubijen kada mu je neko, u dvorištu vile u kojoj je bio, pucao u leđa.

Čovek koji, za lokalne španske medije tvrdi da je vlasnik pomenute vile u blizini Marbelje, rekao je da je ubica Srbina pobegao u tamnom automobilu. 

- Pravili smo žurku i to je izmaklo kontroli. Mnogo se laže, kažu da je ubica otišao u belom autu, a to nije tačno. Osoba koja je ubila osobu otišla je u tamnom automobilu - izjavio je muškarac koji se predstavio kao vlasnik luksuzne vile.

Informer

 

On je naveo i da nije video šta se dogodilo, ali da je čuo pucnjavu.

- Pucanj je bio u dvorištu kuće na mom imanju. Čuo sam, bio sam za šankom i kada sam izašao nisam ništa video. Video sam pokojnika kako leži na stepenicama, mislio sam da je nešto konzumirao. Kada sam izašao, video sam auto kako odlazi - izjavio je on.

Beograđanin Saša M. živeo je na relaciji Španija - Srbija, ubijen je jednim hicem koji mu je ispaljen u leđa.

Informer

 

Danas se oglasio i ministar policije Ivica Dačić koji je potvrdio da je naš državljanin ubije ali i naveo da je reč o osbi za kojom je bila raspisana poternica. 

- Potvrđeno nam je od strane Nacionalne policije Španije da je 12. avgusta u gradu Estepona ubijen srpski državljanin S. M. (36) iz Beograda. Ubistvo je izvršeno iz vatrenog oružja, a S. M. je preminuo na licu mesta. Lice je imalo lažni identitet belgijskog državljanina. Po informacijama španske policije, za sada ne postoji veza između ovog događaja i trgovine drogom i organizovanim kriminalom. Za licem je raspisana od strane Interpola Beograd međunarodna poternica, jer je bio član organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga, radi neposrednog sticanja finansijske koristi. Lice je imalo zadatak kod utovara kokaina na brod, tako i za praćenje droge, njeno vađenje iz evropskih luka i dalju distribuciju, što je sve zabeleženo u komunikaciji preko aplikacije “SkyEcc“ - izjavio je Dačić.

Nacionalna policija Španije, kako navode, preuzela je istragu i prikupljanje dokaza kako bi se utvrdile sve okolnosti pucnjave i uhapsio osumnjičeni.