14.08.2024.

17:14

Foto: PRINTSCREEN/ELCONFIDENCIAL/printscreen

Hronika

Ovo je dosije Srbina, ubijenog u Marbelji: Sa bivšim fudbalerom švercovao 324 kila kokaina!

Srbin je, podsetimo, ubijen u ponedeljak u ranim jutarnjim satima hicem u leđa u dvorištu vile u Esteponi, gde se održavala tajna žurka. Kod sebe je tada imao falsifikovana belgijska dokumenta. Španska policija i dalje traga za napadačem.

Njemu je, inače, u odsustvu počelo suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog učešća u švercu 324 kilograma kokaina iz Južne Amerike.

Prema optužnici, Bakić je predvodio organizovanu kriminalnu grupu kojoj je, između ostalih, pripadao i Momčilović. Pored njih dvojice, u istom postupku okrivljeni su i A. M., N. P., S. Š., i S. S.  

Svi se terete da su tokom 2020. i 2021. na području Južne Amerike formirali kriminalnu grupu sa ciljem prebacivanja velikih količina kokaina prekookanskim brodovima ka Zapadnoj Evropi, Grčkoj i Srbiji radi sticanja imovinske koristi.

U tom periodu su, kako se precizira, iz Ekvadora prebacili 324 kilograma kokaina do Soluna u Grčkoj gde je drogu oduzela tamošnja policija. Sumnja se da je Bakić u Južnoj Americi nabavljao kokain preko svog prijatelja Zorana Jakšića, vođe zloglasne grupe "Amerika", koji je trenutno u zatvoru.

Momčilović je, navodno, bio angažovan oko utovara droge na brod, kao i za njeno praćenje do evropskih luka i dalju distribuciju, što je sve zabeleženo u komunikaciji preko aplikacije "SkyEcc".

Inače, Momčilović je navijač Crvene zvezde. O njemu su srpski mediji pisali 2010. kada je uhapšen zbog napada na policiju i nakon što se pojavio u Urgentnom centru sa prostrelnim ranama iz jedne pucnjave na Vračaru.