14.08.2024.

17:42

Foto: Printskrin video

Hronika

Supruga Radoja Zvicera u problemu: Opasnoj Tamari preti zatvor!

Kako pišu "Vijesti", zvanično je saopšteno da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odseka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finananijskih istraga, danas podneli krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

- Utvrđeno je da su vlasnici katastarskih parcela 747/1 i 748/1 KO Kavač, koje su u vlasništvu pravnog lica 'Trpeza' doo Kotor čiji je osnivač i izvršni direktor T. Z. (40), i katastarske parcele 747/2 KO Kavač u vlasništvu K. M. (46) i katastarske parcele 748/2 KO Kavač u vlasništvu A. S. (51), bez prijave gradnje i građevinske dozvole nadležnog organa, izvodili radove na saobraćajnici koja prolazi kroz sve četiri navedene parcele - ističe se u saopštenju Uprave policije.

Svo troje osumnjičenih su, kako se dodaje, i pored zabrane urbanističko - građevinske inspekcije, izdate 31. jula 2023., nastavili sa radovima na pomenutoj saobraćajnici.

- Prostornim planom Opštine Kotor na tim parcelama nije predviđena saobraćajnica. Dve parcele su o kulturi šuma, a preostale dve su namenjene za gradnju naselja. Kompletna teritorija Opštine Kotor je u zahvatu prirodnog i samostalnog dobra, te je za bilo kakvu gradnju neophodna saglasnost Zavoda za zaštitu kulturnih dobara što prijavljeni takođe nisu imali.

Informer

Kotoranka se "proslavila" posle pucnjave u Ukrajini

Precizira se i da se dve procesuirane osobe u evidencijama UP vode kao članovi jedne visokorizične organizovane kriminalne grupe koja deluje na međunarodnom i transnacionalnom nivou, dok je treća osoba identifikovana kao deo njihove kriminalne mreže.

- Službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastaviće sa intezivnim aktivnostima u svim aspektima svoje nadležnosti na neutralisanju delovanja organizovanih kriminalnih grupa, otkrivanju i procesuiranju svih koji vrše krivična dela protiv životne sredine, odnosno, građenja bespravnih objekata na celoj teritoriji Crne Gore, a naročito na zaštićenim područjima - zaključuje se u saopštenju UP.

Podsetimo, Tamara Zvicer se "proslavila" nakon što je u maju 2020. u Kijevu spasila supruga sigurne smrti kada je zapucala iz pištolja i rasterala plaćenike koji su ranili vođu "kavčana".