15.08.2024.

09:47

Foto: atvbl.rs

Hronika

Piroman uhapšen posle godinu dana bekstva: Trebinjac osumnjičen za paljenje vozila, ali i podmetanje bombe

Kako je potvrđeno za lokalne medije Lučića su uhapsili policajci iz Trebinja po poternici koja je raspisana u okviru predmeta ”Oganj” zbog sumnje da je zajedno sa još dve osobe tokom 2020. i 2021. godine učestvovao u paljevinama sedam automobila, ali podmetanju bombe pod jedan vozilo. 

Interesantno je da je Lučić juče u pratnji svog advokata ušetao u Palatu pravde u Trebinju, iako je za njim bila aktivna međunarodna poternica. Kako mu je ranijom odlukom suda bio određen jednomesečni pritvor, logično je bilo da on u sudu odmah bude uhapšen i odveden u pritvor, ali se to nije dogodilo, jer je odmah zajkazano ročište na kome mu je ukinut ranije određen pritvor. On je ipak uhapšen odmah po izlasku iz Palate pravde u Trebinju po poternici.

Istraga će utvrditi i kako se lice sa poternice naprasno pojavilo u Trebinju, kada je operativno utvrđeno da je u inostranstvu, što znači da je morao nekako da pređe granicu i uđe u BIH.

Mediji iz Republike Srpske izveštavaju da je akcija "Oganj" izvedena prošle godine i tada je uhapšen O.M. dok su Lučić i još jedan osumnjičeni izbegli hapšenje i za njima je raspisana poternica. 

Inače Lučić je višestruki povratnik i osuđivan je zbog droge. On je 2014. godine sklopio sporazum i dobio samo godinu dana zatvora iako je bio optužen da je kao pripadnik kriminalne grupe organizovao međunarodni promet, prenos i prevoz i prodaju veće količine marihuane, koja je u BiH dolazila iz Crne Gore preko ilegalnih graničnih prelaza.