15.08.2024.

11:59

Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Hronika

Austrijska policija vodi žestoku borbu protiv bandi sa Balkana! Palo 73 člana narko klanova i zaplenjeno pola tone droge

U obraćanju za medije Andreas Holzer, direktor Federalnog ureda kriminalističke policije, je istakao da je austrijska policija izvršila veliki broj hapšenja i zadala veliki udarac kako je naveo balkanskim narko bandama, i da je zaplenjeno 500 kilograma droge, kao i 4,5 kilograma eksploziva velike razorne moći sa detonatorima. 

Interesantno je da je direktor austrijske policije izneo podatke o borbi i sa zloglasnim crnogorskim klanovima "škaljarskom" i "kavačkom", a ukazao je i na bandu sa Kosova koja je organizovala krijumčarenje marihaune iz Albanije za Austriju i Slovačku.

U toj operaciji učestvovali su i kriminalci iz Srbije, koji su kako je Holzer ispričao, angažovali stolare koji su pakete sa marihuanom pakovali u drvene palete i na taj način drogu krijumčarili.

Holzer je ukazao i da sve bande sa Balkana, iz Srbije, Crne Gore, BIH, Republike Srpske i Hrvatske pored poslova sa drogom su i u poslu krijumčarenja i prodaje oružja, koje je kako je objasnio, zaostalo posle ratova devedesetih i raspada Jugoslavije.