15.08.2024.

17:13

Foto: Foto: Informer/Društvene mreže

Hronika

Poznati beogradski zubar vozač "smarta" smrti?! Nadrogiran pregazio mladića pa pobegao, sumnja se da je baš on vozio

Kako saznajemo, on je stomatolog i zaposlen je u poznatoj ordinaciji u Beogradu.

- Osumnjičenom Slobodanu je Viši sud u Beogradu odredio pritvor u trajanju do 30 dana zbog uznemirenja javnosti kao i da u kratkom vremenskom periodu ne bi ponovio krivično delo i opasnosti od bekstva - kaže naš izvor .

Postoje osnovi sumnje da se Slobodan S. 13. avgusta oko 23.15 sati, upravljajući automobilom "smart" kretao ulicom Dragoslava Srejovića, iz pravca ulice Marijane Gregoran, te je dolaskom kod kućnog broja 6, prednjim delom vozila udario, a zatim odbacio u desnu stranu, na zelenu površinu, Aleksandra M. koji je prethodno prešao ulicu Dragoslava Srejovića na obeleženom pešačkom prelazu.

Nije prilagodio brzinu kretanja

Sumnja se da prilazeći pešačkom koji nije regulisan uređajima za davanje svetlosnih saobraćajnih znakova niti znacima policijskih službenika, Slobodan nije prilagodio brzinu vozila tako da u svakoj situaciji koju vidi ili ima razloga da predvidi može bezbedno da zaustavi vozilo ispred pešačkog prelaza i propusti pešaka koji je već bio na pešačkom prelazu.

Takođe, sumnja se da Slobodan nije prilagodio brzinu svog vozila stanju puta, vidljivosti i preglednosti i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo može blagovremeno da zaustavi pred svakom preprekom koju pod datim okolnostima može da vidi ili ima razloga da predvidi.

Pored toga, upravljao je pod dejstvom kokaina.

Pobegao sa lica mesta

Usled udara, Aleksandar M. je zadobio teške telesne povrede opasne po život od kojih je odmah nastupila njegova smrt. Sumnja se da je toga Slobodan bio svestan, ali da se olako držao da do toga neće doći ili da će to moći da spreči, zbog čega je napustio lice mesta bez zaustavljanja.

Slede veštačenja, da li se predao onaj koji je vozio

U toku noći, na Vračaru su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli "smart" za koji se sumnja da je osumnjičeni počinio krivično delo. Na automobilu su bila vidljiva oštećenja i u njemu nije bilo vozača.

Vozilo je privremeno oduzeto jer će se raditi veštačenja tragova i delova vozila, takozvano uklapanje, koji su ostali na licu mesta sa pronađenim i zaplenjenim vozilom.

Informer

Ujutru, Slobodan S. se prijavio kao vozač koji je izazvao nesreću.

Međutim, prema našim saznanjima, detaljno se pregledavaju kamere, jer u ovakvim slučajevima uvek postoji sumnja da li se predao onaj ko je i zaista vozio. Takođe, skida se i bris sa volana.

Mladić radio kao IT stručnjak

Kako smo pisali, Aleksandar M. je živeo sa devojkom i bavio se IT, te je radio u različitim programima. On je završio Visoku školu za informacione i komunikacione tehnologije u Beogradu.

- Vođen neprekidnom željom za učenjem, uvek sam spreman da savladam nove tehnologije kako bih ostao korak ispred u brzo razvijajućem tehnološkom okruženju. Kao prijateljski nastrojen i saradljiv timski igrač, uspevam u okruženjima koja podstiču kreativnost, komunikaciju i kontinuirano usavršavanje - stoji u njegovoj biografiji.

Informer

"Odbacio ga je 20 metara"

Prema rečima čoveka , ispred čije kuće se desila saobraćajna nesreća, njegov sestrić je bio prisutan kada je mladić stradao.

- Čuo je da je nešto jako udarilo. Odmah je izleteo iz kuće i video dečka da leži u travi pored stanice. Zamislite koliki je to udarac bio kada ga je odbacio 10, 20 metara dalje. Automobil je pobegao, u tom trenutku nije bilo u blizini, ni ljudi, a ni drugih automobila - priča nam sagovornik.