15.08.2024.

17:31

Foto: Društvene mreže

Hronika

Veliki junak i ljudina izgubio poslednju bitku: Nenadov herojski gest primer svima....(VIDEO)

Nenad je sahranjen 13. avgusta na seoskom groblju, a na večni počinak ga je ispratio veliki broj ljudi. Bio je porodičan čovek, bavio se keramikom. Svi će ga pamtiti kao vrednog i radnog, ali i kao heroja.

- Otišao je sa ovog sveta jedan veliki čovek, veliki drug i prijatelj kojeg mnogi žale. Nenad će svima nama ostati u lepom sećanju, njegova hrabrost i humanost će zauvek ostati zabeleženi - rekao je jedan Nenadov prijatelj.

Od Ilića se oprostio i njegov otac. Pogođen tragedijom, na društvenim mrežama podelio je bol i tugu sa svojim prijateljima:

- Sine moj, počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju. Srešćemo se ponovo svi zajedno na nekom lepšem mestu!

Podsećanja radi, snimak spasavanja mačeta svojevremeno je bio hit na društvenim mrežama. Ispostavilo se da se mačka omacila na tavanu, a da je mače našlo rupu između rigipsa i zida i zaglavilo se iza keramičkih pločica. 

Spasio zaglavljeno mače

Kako je Nenad tada objasnilo, čuo je da mače mjauče i da se bori za život i odmah je počeo da čekićem razbija pločice i rigips:

- Materijalne stvari me ne pokreću, a ovako nešto mi je bilo zadovoljstvo da uradim i super se osećam. Trik je u pojedinim majstorima koji su radili na renoviranju kuće. Bili dobri majstori... Mače našlo rupu između rigipsa i zida. I propalo do patosa.

Ispod ovog snimka, ređale su se same pohvale i reči divljenja upućene Nenadu. Nažalost, njegovo herojsko srce prestalo je da kuca pre pet dana. Nastradao je u saobraćajnoj nesreći, kada se svojim automobilom sudario sa autobusom podgoričkih registracija. Njegov saputnik je prevezen u bolnicu.