16.08.2024.

08:04

Foto: Shutterstock/Georges Hanna

Hronika

Pozadina ubistva Beograđanina sa poternice u Španiji! Istraga policije ide u dva pravca

Istraga ubistva ovog Beograđanina u luksuznoj vili u blizini Marbelje, vodi se u dva pravca. Prema jednoj verziji, tokom žurke u vili izbila je svađa između dve grupe mladića zbog devojke, i jedan stranac je izvukao pištolj i pogodio Momčilovića u leđa.

- Drugi pravac istrage usmeren je na to da je došlo do svađe između Momčilovićevog prijatelja i jednog momka iz Budve, zbog navodnog duga koji nije napravio Momčilović, i da je tada jedan od učesnika rasprave zapucao - navodi izvor za medije. 

Podsetimo, Momčilović, za kojim je Srbija raspisala Interpolovu poternicu zbog sumnje da je bio pripadnik organizovane kriminalne grupe koja je švercovala kokain, ubijen je 12. avgusta oko 8.55 sati. U vili u Esteponi organizovana žurka tokom koje se dogodila pucnjava. Vlasnik kuće u kojoj se zločin dogodio za španske medije je ispričao da je čuo pucanj, ali da ne zna šta se dogodilo, kao i da je potom video kako ubica beži u tamnom automobilu.

Informer

Policiju su pozvali stanari ulice, ali su po dolasku na mesto zločina zatekli muškarca u lokvi krvi, dok su dve osobe lakše povređene i njima je ukazana lekarska pomoć.

- Ubijeni je kod sebe imao falsifikovana belgijska dokumenta. Međutim, brzo je utvrđeno da je reč o srpskom državljaninu čije je ime bilo na poternici jer mu se pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu sudilo u odsustvu zbog sumnje da je bio pripadnik organizovane kriminalne grupe bivšeg fudbalera Živka Bakića, koja se sumnjiči za šverc 324 kilograma kokaina - objašnjava sagovornik i dodaje da se ova kriminalna grupa dovodi u vezu sa balkanskim kartelom.

Podsetimo, kako je saopštio ministar policije Ivica Dačić, ubijeni se sumnjiči da je bio član međunarodne kriminalne grupe i njegov zadatak bio je utovar kokaina na brod, praćenje droge, njeno vađenje iz evropskih luka i dalja distribucija.

Bande sa Balkana haraju

Španska policija, kako je naveo, obavestila je našu policiju da prema do sada prikupljenim dokazima Momčilović nije ubijen u obračunu zbog droge niti ratu kriminalnih klanova.

- Ubijeni je navodno bio u društvu muškaraca iz Srbije i iz Crne Gore. Spekuliše se da nije bio jedini begunac sa poternice u društvu - kazao je izvor za medije i podsetio da u tom delu Španije, u regiji Kosta del Sol, boravi veliki broj ljudi sa Balkana, ali i da su zvaničnici nedavno izjavili da tamo "operiše" oko 100 različitih kriminalnih grupa koje međusobno sarađuju.

Inače ubijeni Saša Momčilović je u mladosti bio perspektivan fudbaler, ali je onda počeo intezivno da se druži sa navijačima i ubrzo je privođen zbog tuča i nasilničkog ponašanja, a 2014. godine na njega je pucano na Vračaru, ali je on tada odbio da sarađuje sa policijom. .