16.08.2024.

08:31

Foto: EPA/Boris Pajović

Hronika

Diler blizak "kavačkom klanu" pobegao iz pritvora: Mladiću iz Danilovgrada u kući pronađeno 2 kilograma kokaina i oružje

Uhapšeni je, kako prenose crnogorski mediji, blizak "kavačkom klanu", a akciju su izveli policajci iz Danilovgrada zajedno sa kolegama iz Sektora granične policije i službenim psima sa kojima su pretresli kuću i druge prostorije koje koristi mladić osumnjičen za dilovanje droge. 

Crnogorska policija je saopštila da je on uhapšen kada su kod njega pronađena četiri paketa sa sadržajem bele materije u tvrdom stanju nalik na opojnu drogu kokain.

- Ukupna težina zaplenjene droge je oko 2 kilograma, a zaplenjen je i pištolj "glok", izbrušenih fabričkih brojeva, s okvirom i 13 komada municije, zatim rezervni okvir od pištolja, osam komada pištoljske municije nepoznatog kalibra, aparat i materijali koji služe za pakovanje opojne droge, te dve vage za precizno mjerenje. Takođe, pronađen je i novac u iznosu od 3.550 evra za koji se sumnja da potiče od prodaje opojne droge - saopštila je policija. 

Nakon konsultacija s postupajućim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici on je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju s krivičnim delom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, a za sada nije poznato kako je on nakon privođenja uspeo da pobegne iz policijskog pritvora.