16.08.2024.

11:27

Foto: Foto: Google Maps

Hronika

Kuća strave u Zaječaru: Tela oca (94) i sina (49) bila u poodmakloj fazi raspadanja, policija od smrada nije mogla da obavi uviđaj

Danas će biti urađena obdukcija posmrtnih ostataka oca i sina koja će pokazati kako su oni umrli i da li je smrt bila prirodna ili se radi o zločinu. 

- Da se iz kuće u Đerdapskoj ulici prekoputa Osnovne škole "Ljubica Radosavljević Nada", oseća nesnosan smrad prijavili su stanari iz ove ulice. Patrola je odmah izašla na lice mesta, a policajci su bili u šoku kada su ušli u kuću zbog scene koju su zatekli, ali i nesnosnog smrada. I pored maramica koje su stavili preko lica policajci su buikvalno morali odmah da istrče iz kuće - kaže sagovornik iz istrage.

Tela pronađenih su bila u takvom stanju da nije bilo moguće reći kako su oni umrli ili kada, jer su visoke temperature ubrzale raspadanje tela oca (94) i sina (49) tako da će se tek posle urađene obdukcije moći reći kada su i kako oni preminuli. 

Informer

Policija celu noć čuvala i luftirala kuću u kojoj su pronađen mrtvi otac i sin

- Po pronalasku leševa, pozvani su forezničari i lekar mrtvozornik, ali oni nisu ništa mogli da urade. Smrad je bio takav da nisu mogli da priđu telima, a ona su bila takva da se zbog raspadanja nmisu mogle uočiti bilo kakve rane ili povrede. Inače, nema nasilnog ulaska u kuću, nema premetačina tako da najverovatnije nije u pitanju pljačka, a i otac i sin nisu ni bili dobrostojeći finanasijski. Danas će se raditi analiza kuće, forezničari će biti na licu mesta, jer se noćas kuća luftirala i verujemo da će se moći nekako ući unutra. Policija je noćas čuvala kuću, a sva vrata i prozori su bili otvoreni - kazao je naš sagvornik iz istrage.

Komšije kažu da je otac iz bolnice izašao 9. avgusta i da su ih tada poslednji put videli. 

- Prošli petak su ih videli. Tada je stari izašao iz bolnice i sin ga je doveo kući. Ne znam da li je sin negde radio, a znam da je otac bio penzioner -​kazao je komšija.