16.08.2024.

12:28

Foto: Društvene mreže/ video printscreen

Hronika

Porodica Ana Marije tvrdi da su advokati Davida Kneževića obmanuli javnost: Dokazi su čvrsti, on ne sme da bude pušten na slobodu

Rođaci optužuju Davidove advokate da obmanjuju javnost tvrdnjom da nema dokaza protiv njega.

- Porodici je veoma teško, strepimo. Situacija je komplikovana. Najviše nas brine da će on izaći i uzvratiti nam. Plašimo se da će mu sud odobriti kauciju i da će on izaći. Na prošlonedeljnom saslušanju razgovaralo se o tome da li on predstavlja rizik od bekstva ili ne. Naravno da postoji opasnost da će pobeći jer on ima mnogo novca - kazao je brat nestale Ane Marije, Filip Henao za medije na Floridi.

Advokat porodice Henao istakao je da je slučaj protiv Davida čvrst. 

- Odjednom posle obraćanja advokata odbrane svi misle da je slučaj slab. Slučaj je veoma, veoma jak protiv gospodina Kneževića. Postoji brdo dokaza, i niko nije video niti čuo za Anu od dana kada je njen bivši supružnik tajno putovao preko kontinenta i kada je viđen kako onemogućava sigurnosne kamere na zgradi u kojoj je ona boravila u Madridu - kazao je advokat porodice Henao. 

Informer

Obraćanje brata Ana Marije i advokata porodice Henao usledio je nakon što je tim odbrane srpskog državljanina Davida Kneževića koji je optužen za otmicu supruge Ane Knežević, izjavio pred sudom u Majamiju da su tužioci i FBI obmanuli sudiju pričama o nasilnom sukobu para u njenom stanu u Madridu, navodeći da dokazi koji su stigli pokazuju da u stanu nisu pronađeni tragovi Anine krvi, kako su to tvrdile američke i španske vlasti.

Informer

Podsetimo Ana Marija Knežević nestala je 2. februara iz stana koji je iznajmila u Madridu u koji je doputovala posle razvoda od Davida i borbe oko podele imovine koju su oni stekli u zajedničkom biznisu koji su vodili. Nakon njenog nestanka brat i njene prijatlejice su dobile čudne poruke sa njenog telefona i nakon toga joj se izgubio svaki trag. 

Istragom španske policije i američkog FBI je utvrđeno da je njen suprug David Knežević koji je uhapšen kada je iz Beograda otputovao u Majami, kidnapovao svoju ženu između 27. januara i 5. februara, kada je kriomice iz Srbije renitranim "pežoom" otputovao u Španiju.