16.08.2024.

17:37

Foto: Fejsbuk

Hronika

Ovo je lažni pop koji je upucan kod Kosjerića: Stric potegao pištolj na sinovca!

Prema nezvaničnim informacijama, O. J. je sedeo sa stricem i pričali su dok nije između njih izbila svađa pa je ovaj pucao u sinovca i ranio ga. Za sada nije poznato šta je razlog sukoba koji je do te mere eskalirao. 

Povređeni mladić je odmah prevezen u užičku bolnicu i doktori navode da je van životne opasnosti, dok je njegov stric priveden posle pucnjave.

Ranjeni O. J. je, inače, postao poznat široj javnosti kada je na društvenoj mreži Fejsbuk objavljen snimak dok, obučen u mantiju pravoslavnog sveštenika, peva škakljiv tekst.

- Da li umre il' se rodi, meni uvek isto godi... Krstim, venčam i opevam, svi kukaju, a ja pevam - peva on na tom videu i dodaje: "Pope svrći, danas nema nikog kući".

Nakon toga se oglasila i Eparhija žička, saopštivši da se pomenuti muškarac lažno predstavlja kao sveštenik.

Informer

- Obaveštavamo javnost da se izvesni O. J. iz sela kod Kosjerića lažno predstavlja na društvenim mrežama kao pravoslavni sveštenik pojavljujući se u svešteničkom odjejanju (službenom odelu/mantiji). On svojim neprimerenim ponašanjem i skaradnim pesmama naružuje dostojanstvo Crkve i sveštenstva, dovodeći javnost u zabludu. Naglašavamo da nije reč o pravoslavnom svešteniku, već o licu koje se lažno predstavlja kao sveštenik. Zbog toga će protiv njega biti preduzete pravne i kanonske mere - naglasili su iz Eparhije.

Međutim, i pored upozorenja, on je nastavio sa istim ponašanjem.