16.08.2024.

21:44

Foto: MUP Srbije

Hronika

Pretio ujaku ubistvom, pa ga prebio! Nasilnik držao 20 komada oružja i 9.000 metaka!

O ovom nesvakidašnjem slučaju je obavešten nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, po čijem su nalogu preduzete dalje mere.

- Uhapšen je F. I. (49), osumnjičen za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici na način što je fizički napao ujaka, kome je uputio reči preteće sadržine po život i tom prilikom mu naneo telesne povrede - potvrđeno je za RINU u UP Crne Gore.

Kako se precizira, osumnjičeni je 14. avgusta oko ponoći došao ispred ujakove vikendice, pa kad mu je on otvorio vrata, prislonio mu je pištolj na stomak, odgurujući ga i govoreći mu da je došao da ga ubije. Potom mu je zadao više udaraca šakom po glavi, nogom po stomaku i leđima.

U vezi sa tim, policija je pribavila naredbu za pretres stana i drugih prostorija, koje F. I. koristi na dve lokacije, i pronašla ukupno 13 pušaka, sedam pištolja, kao i 9.075 komada municije različite vrste i kalibra!

Oružje i municija su oduzeti iz preventivnih razloga, shodno Zakonu o oružju, zbog preispitivanja odobrenja za držanje oružja, jer se F. I. tereti za krivično delo sa elementima nasilja.