17.08.2024.

13:56

Foto: printscreen

Hronika

Šokantno otkriće italijanskog tužilaštva: "Kavčani" platili 1,5 miliona dolara turskim "Daltonima" za likvidaciju Jovana Vukotića

Istraga delovanja bande "Daltoni" u Italiji se vodi već dve godine, još od trenutka kada je prvi čovek ove kriminalne grupe Baris Bojun (39) uhapšen 2022. godine, ali je tada izbegao izručenje Turskoj i našao se na slobodi tvrdeći da je žrtva političkog progona jer je Kurd.

Informer

Iako je tada pušten istraga protiv "Daltona" je nastavljena i tužilaštvo je došlo do informacija o delovanju ove bande, brojnim zločinima koje su počinili, ali i o planovima koje su imali.

Između ostalog utvrđeno je da su "Daltoni", kako tvrdi italijansko tužilaštvo, a prenose turski mediji, od "kavačkog klana" uzeli 1,5 miliona dolara za likvidaciju Jovan Vukotića vođe "škaljarskog klan". 

Informer

Kako su italijanski istražioci pojasnili "Daltoni" su se specijalizovali za likvidacije u latinoameričkom stilu odnosno ubica se uvek dovozi do žrtve na motoru, puca i onda beži.

Upravo na ovaj način je 8. septembra 2022. godine u Istanbulu, pred u tom trenutku trudnom suprugom Mašom i ćerkicom Lanom, likvidiran Vukotić, vođa "škaljarskog klana".

Informer

Inače istražioci su utvrdili da je samo dva dana nakon likvidacije Vukotića usledila odmazda i u  Grčkoj je ubijeno šest pripadnika "Daltona", a ubrzo zatim, u Gruziji je likvidiran i blizak saradnik Barisa Bojuna.  

Koliko su "Daltoni" postali opasni možda najbolje pokazuje to što su planirali da dignu u vazduh jedan šoping mol u Istanbulu jer je vlasnik plaćao zaštitu suparničkoj bandi. 

Podsetimo u maju ove godine na Palama je u okviru ove istrage uhapšen Turčin Sinan Šimšek član "Daltona" i blizak saradnik Bojuna.