18.08.2024.

13:46

Foto: Printscreen

Hronika

ESKALIRA NA MREŽAMA! Podeljene reakcije u Novom Pazaru: Jedni veličaju vehabiju i teroristu, drugi tvrde da je bio manipulator!

Kako je Informer ranije izveštavao, u pazarskom selu Hotkovo kasno sinoć u okršaju s policijom ubijen je vehabija Senad Ramović Becan (51) posle čega su jake policijske snage blokirale sve prilaze selu.

Danas, dan nakon ubistva, na društvenim mrežama objavljeni su komentari u kojima se veliča Ramović:

"Trebali su njegovi prijatelji i njegova braća da buda sa njim da "him" pruže otpor da pobiju go*na majku "him" četničku je*em";" Alah dženet da mu podari ljudska gromada od čoveka, straha nije imao" 

Informer

Sa druge strane ima i onih kojima je kako se čini laknulo da ovakav čovek nije među njima. 

" Teško se može nać gluplji narod nego kod nas. Becan je bio terorista, aktivno pričao o terorizmu, ubijanju lokalniih političara, hodža... Nije bio nevin trgovao je sa ženama, drogom i oružjem. Uništio je sliku islama, tako da će ljudi uvek da povezuju terorizam sa Pazarom, a ne islam sa Pazarom. Uništio je mnoge porodice u Pazaru, manipulišući mlade momke. Svi koji ga brane treba da idu na lečenje."

Informer

 

Podsećamo, Ramović je bio stanodavac džihadiste Miloša Žujovića, koji je 29. juna samostrelom teško ranio policajca Miloša Jevremovića. Sumnjalo se da je nakon terorističkog napada u Beogradu pobegao na Kosovo i Metohiju, gde ima saradnike iz vehabijskog pokreta.

On je ranije zbog terorizma bio osuđen na 13,5 godina zatvora, a jednom prilikom je ispričao da je pripremao teroristički napad u Beogradu.

Ramović je uhapšen 2007. nakon žestokog oružanog obračuna sa policajcima u selu Trnava kod Novog Pazara.

Tada je uhapšeno još 14 Ramovićevih saradnika. Teretili su se za planiranje ubistva tadašnjeg muftije Muamera Zukorlića, kao i za pripremu terorističkih napada u Beogradu i Novom Pazaru.