18.08.2024.

14:30

Foto: arhiva, ilustracija

Hronika

Sprečeni da provale u stan na Paliluli: Kod trojice provalnika pronađen alat i vatreno oružje

Naime, u koordinisanoj akciji Pravog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i RS, MUP, DP, UKP, Službe za suzbijanje kriminala, Odeljenja za suzbijanje opšteg kriminala i PU u Požarevcu, u petak prepodnevnim časovima u Beogradu, na teritoriji gradske opštine Palilula, uhapšeni su  B.A., S.S. i M.A..

"Oni su hapšenjem sprečeni u pokušaju da specijalnim alatima izvrše obijanje stana oštećenog M.Z. i iz njega oduzmu veću količinu gotovog novca. Prilikom hapšenja kod osumnjičenih je pronađen alat za obijanje stanova, kao i vatreno oružje i municija. Dežurni javni tužilac je danas je saslušao osumnjičene na okolnost krivičnog dela Teška krađa, nakon čega je podnet predlog za određivanje pritvora prema svim osumnjičenima iz zakonskih razloga propisanih " saoptilo je tužilaštvo. 

Pritvor je tužilaštvo tražilo imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ometali postupak uticajem na saučesnike, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo koje im je stavljeno na teret. 

"U odnosu na pronađeno oružje i municiju RS, MUP, DP, UKP, Služba za suzbijanje kriminala, Odeljenje za suzbijanje opšteg kriminala, nakon izvršenja svih provera i utvrđivanja vrste i funkcionalne ispravnosti oružja podneće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu." navedeno je u saopštenju.