Autor: A. Grbović

19.08.2024.

10:47

Foto: Privatna arhiva/Milos Rafailovic

Hronika

Da smo hteli, digli bismo "Beograđanku" u vazduh! Ovako je ubijeni vehabija govorio: Spomenuo i Legiju!

Becan se prema informacijama dugo krio na Kosovu i Metohiji, da bi u subotu nakon napada na pripadnike SAJ, bio likvidiran.

Ramović je svojevremeno da intervju za Informer u kojem je govorio o presudi po kojoj su on i njegovih 14 saboraca osuđeni za terorizam.

- Navodno, prema presudi, trebalo je da dignemo u vazduh ambasadu SAD, zgradu 'Beograđanka' u Beogradu i još neke objekte, ali je to sve palo na sudu. Pa da smo planirali, mi bismo to i sproveli u delo, niko nas ne bi sprečio u tome - rekao je on.

Govoreći o vremenu provedenom u samici "Alkatraza", Ramović kaže da su u istom bloku sa njim bili i Miloš Simović, Zvezdan Jovanović i Milorad Ulemek Legija.

- Nije postojala mogućnost da se fizički sretnem sa njima, ali u poslednjih pet godina skoro svakodnevno sam razgovarao sa Legijom. On je vojnik, disciplinovan je i dobro se drži u zatvoru. Kad izađe u šetnju pozove me, a ja stanem pored prozora u mojoj ćeliji i razgovaramo po četiri, pet minuta. Pričali smo o svemu, uglavnom su to bile neke zatvorske teme. Čestitao mi je svaki Bajram, nikada nije zaboravio to da uradi. Kroz razgovor smo sve rešavali. I Zvezdana sam viđao, ali nismo komunicirali, samo smo se rukom pozdravljali - ispričao je Ramović pre tri godine.