19.08.2024.

10:47

Foto: shutterstock/Informer

Hronika

Pokušao da pomogne kolegi, pa se obojica udavila?! Jezivi detalji utapanja radnika u Velikim Crljenima

Kako je Informer ranije izveštavao, tragedija se dogodila 16. avgusta, a nadležno Osnovno javno tužilaštvo u Lazarevcu saopštilo je da su se utopili radnici PTP ”Agronom kop” d.o.o. Mrčić - Valjevo, Z.J. rukovalac trimerom i B.T. poslovođa, u kanalu otpadnih voda Termoelektrane u Velikim Crljenima - deponija pepela.

Kako je navedeno, do tragedije je došlo prilikom izvođenja radova na oplemenjivanju i nezi zelenih površina i saobraćajnica u krugu naselja i postrojenja Termoelektrane.

- Njih dvojica su radili zajedno i bili su i kolege i prijatelji. Kobnog dana kosili su u blizini kanala otpadnih voda Termoelektrane u Velikim Crljenima. Tokom kosidbe jednom od radnika je navodno, pozlilo i pao je u kanal. Drugi kolega kada je video to, bez razmišljanja je bacio trimer kojim je kosio travu i skočio u kanal - rekao je sagovornik upoznat sa slučajem i dodao:

Informer

 

- Pokušavajući da pomogne kolegi koji je izgubio svest, i on je navodno, počeo da se davi. Iz za sada nepoznatog razloga došlo je do utapanja oba radnika. Kada su kolege primetili da ih nema, njima nažalost više nije bilo spasa.

Informer

 

Obavešteni su rukovodioci, ali i policija i Hitna pomoć.

- Scena je bila jeziva. Prvo su navodno, našli jedno telo, a kasnije i drugo. Taj kanal naizgled deluje bezopasno, ali je to samo varka. Opasan je i mora da se vodi računa kako se kosi i sređuje taj deo. Radnici su bili iskusni, ali kada se dese ovako neke nepredviđene situacije ne može da se reaguje kako treba - objasnio je sagovornik Kurira i istakao da je uviđaj trajao satima.

- Istraga je u toku i ona će utvrditi kako je tačno došlo do nesreće. Tela su odvezena na obdukciju koja će utvrditi kako je došlo do utapanja. Nadležno tužilaštvo izdalo je nalog i za toksikološke analize preminulih.