19.08.2024.

14:19

Foto: Shutterstock

Hronika

Dvoje dece i još jedan muškarac poginuli, otac mališana teško povređen! Jeziva tragedija u Lazarevcu

Kako Informer nezvanično saznaje, saobraćajna nezgoda dogodila u 12.45 sati, se na pružnom prelazu Petka u Lazarevcu, kada je voz Prijepolje - Beograd udario u automobil. 

- U automobilu "audi" su bila dva muškarca i dvoje male dece starosti  12 i 14 godina. Deca i jedan muškarac su nastradali dok je otac mališana teško povređen - rekao je izvor Informera. 

Policija obavlja uviđaj na mestu ove jezive nezgode. Na terenu su pored njih hitna pomoć i vatrogasci. 

Na slici koja se pojavila na društvenim mrežama vidi se razmera strašne tragedije na pruzi.

Tim povodom oglasila se i Železnica Srbije koja je saopštila da je na tom pružnom prelazu signalizacija bila potpuno ispravna i uključena, te da je vozač prošao kroz crveno.

"Na delu barske pruge između Lazarevca i Lajkovca, danas 19. avgusta u 12.40 sati, na putnom prelazu obezbeđenom svetlosnim saobraćajnim znacima i saobraćajnim znacima na putu, putnički voz je naleteo na automobil koji je prelazio preko pruge," saopšteno je iz Infrastruktura železnica Srbije.

Prema njihovim rečima iz saopštenja:

"Vozač drumskog vozila ignorisao je svetlosnu signalizaciju na putnom prelazu. Tom prilikom tri osobe iz automobila su poginule, dok je četvrta osoba zadobila teške telesne povrede. Poginuo je vozač „audija“, kao i dve maloletne osobe. Svi uređaji na putnom prelazu su bili uključeni i potpuno ispravni. Na lice mesta odmah su izašli MUP i Hitna pomoć. Železnički saobraćaj na ovom delu pruge je u prekidu", saopšteno je iz Železnica.

Železnica je ovom prilikom izjavila saučešće porodicama nastradalih. 

"Infrastruktura železnica Srbije izražava saučešće porodicama nastradalih i žaljenje zbog nesreće koja se dogodila. Infrastruktura železnica Srbije i ovaj put ponovo upozorava i apeluje da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se vozi oprezno i odgovorno. Samo na taj način mogu se sprečiti ovakve nesreće i sačuvati ljudski životi"