19.08.2024.

17:41

Foto: Foto: Printscreen

Hronika

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK! Voz samleo automobil u kojem je stradao taksista i dvoje dece! Signalizacija radila, nije stao na crveno

Vozač "audija" smrti, kojeg je udario voz u 12.40 časova na delu barske pruge između Lazarevca i Lajkovca u kojoj je poginulo dvoje dece i vozač, a četvrta osoba, odnosno otac stradalih mališana, zadobio povrede, nije stao na znak stop, crveno je blinkalo, nije ni usporio.

Svi uređaji na putnom prelazu su bili uključeni i ispravni, koje je vozač putničkog vozila nije ispoštovao.

Na lice mesta odmah su izašli MUP i Hitna pomoć. Železnički saobraćaj na ovom delu pruge je u prekidu.

Infrastruktura železnica Srbije izrazava saučešće porodicama nastradalih i žaljenje zbog nesreće koja se dogodila.

Infrastruktura železnica Srbije i ovaj put ponovo upozorava i apeluje da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se vozi oprezno i odgovorno. Samo na taj način mogu se sprečiti ovakve nesreće i sačuvati ljudski životi.

Ministar Ivica Dačić je istakao da je vozač M. L. koji je pružao taksi usluge, prošao na crveno svetlo, nakon čega je na njegov automobil naleteo putnički voz koji je saobraćao na liniji Prijepolje-Beograd.

Otac dece je bio na mestu suvozača, a dvoje dece je sedelo na zadnjem sedištu.

Kamera koja postoji na tom mestu je snimila kako je došlo do ove teške saobraćajne nezgode. Ovo je druga saobraćajna nezgoda sa poginulim licima na pružnim prelazima tokom ove godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da obrate posebnu pažnju prilikom prelaska preko pruge, da na tim mestima budu maksimalno oprezni i strogo poštuju sve saobraćajne propise, kako bi se izbegli ovakvi i slični tragični događaji. Železnički saobraćaj je normalizovan - izjavio je Dačić.