19.08.2024.

20:20

Foto: printscreen/192

Hronika

Otac dozivao mrtve mališane! Svedok teške tragedije na pružnom prelazu otkrio jezive detalje nesreće

- Sve vreme sam bila napolju, voz prolazi svakodnevno i to po više put tik uz našu kuću. Ovo nije prvi put da dolazi do tragedije, mi smo se ovde svačega nagledali, ali ovo danas se ne zaboravlja, ostaće mi ovaj prizor u pamćenju ceo život - za Kurir je ispričala jedna meštanka koja je bila očevidac nesreće.

Kako se moglo videti na uznemirujućem snimku koji je Kurir objavio ranije, vidi se da je putni prelaz obezbeđen svetlosnim saobraćajnim znacima i saobraćajnim znacima na putu, međutim taksista je pokušao da pređe prugu, očigledno ne videći voz koji je išao sa njegove leve strane iz Prijepolja u smeru ka Lazarevcu.

Zašto uze moju decu, što nisi mene"

- Odjeknulo je kao bomba, udarac je bio toliko jak da smo se svi zaprepastili. Prekrstila sam se nekoliko puta i molila Boga da nema stradalih. Pre dva meseca su na istom mestu doživeli nesreću otac i sin, ali voz ih je samo gurnuo sa puta i na sreću preživeli su, a sada ovolika tragedija - priča meštanka, inače očevidac nesreće i dodaje:

- Prišla sam da vidim ima li živih, a ono što sam videla, proganjaće me ko zna koliko. Taksista je bio mrtav za volanom, otac dečaka i devojčice je još tad bio u svesnom stanju. Dečak je ispao iz vozila od te siline, a devojčica je bez znakova života takođe ležala pozadi.

Informer

Gledaš u sve njih i ne znaš kako da pomogneš, niti im možeš pomoći. Nesrećni otac je vikao "zašto uze moju decu, što ne uze mene", bilo je jezivo. Gađao je voz kamenjem iz sve snage, a iz voza niko nije izlazio dok nije stigla policija i hitna pomoć.

Podsećanja radi, u nesreći je poginuo taksista Milan Lazarević i dvoje dece koje je zajedno sa ocem Milanom D. vozio do kuće gde žive. Otac maloletnika je u teškom stanju prevezen u bolnicu, dok su njih troje stradali na licu mesta.