19.08.2024.

22:02

Foto: atvbl.rs

Hronika

Migrant se zatvorio u kuću i puca na sve! Drama nadomak Nevesinja!

Kako nam je potvrđeno, jedna osoba se zatvorila u napuštenu kuću i puca najverovatnije iz automatske puške i puške M-48, i bacio dve bombe na meštane i policiju.

ATV nezvanično saznaje sumnja se da se jedan migrant zatvorio u napušteni objekat. Ali, policija drži situaciju pod kontrolom.

Nema povređenih osoba, potvrđeno je za ATV.

Na licu mesta je veliki broj nevesinjskih policajaca, a stigla je i Žandarmerija iz Trebinja.

U Zovi Do upućena su i dva vozila Hitne pomoći Doma zdravlja Nevesinje.

Policijski službenici Policijske stanice Nevesinje i Jedinice Žandarmerije Policijske uprave Trebinje su u mestu Zovi Do, na području Nevesinja, blokirali širu lokaciju i objekat u kojem se nalazi nepoznato lice koje puca iz vatrenog oružja, rečeno je večeras iz Policijske uprave Trebinje.

- Lice ne govori i ne razume srpski jezik, te ne želi da komunicira na engleskom jeziku sa policijskim službenicima- kažu u PU Trebinje.

U blizini navedene lokacije nema civila i nema povređenih lica, dodaju.

Zatvoren je put Berkovići - Nevesinje, potvrđeno je za ATV.

Kako je ATV ranije objavio, sumnja se da se radi o migrantu koji se zatvorio u napuštenu kuću.

Ukrao ovcu, napao domaćina 

Kako nezvanično saznaje RTRS, migrant je pre nekoliko dana jednom od meštana ukrao ovcu, da bi ga danas i fizički napao, nakon čega je napadnuti meštanin pozvao policiju. Migrant se zabarikadirao od 18 časova u, kako meštani navode, napuštenoj kući u kojoj je i prethodnih dana boravio i iz koje je pucao na meštane i policiju, a potom i bacio bombe.