20.08.2024.

10:27

Foto: Informer video printscreen/printscreen/192

Hronika

"Ležao je krvav pored dece, ali im nije bilo spasa": Rođaci ne mogu da smire oca poginule dece kod Lazarevca

On se kako saznajemo, bacio na kolena još na ulazu u dvorište, u kom su se okupili rodbina, prijatelji i komšije i samo ponavljao "Sine, ćerko, gde ste, gde su moja deca, kako ću ja dalje bez njih". Zakukao je na sav glas, dozivajući svoju nastradalu decu, a rodbina mu je odmah pritrčala u pomoć, pokušavajući da ga na svaki način smire, pripremajući ga za najgori dan u životu.

Nesrećni Milan ne može da dodje sebi, a neposredno nakon nesreće on je voz koji je udario taksi smrti, gađao kamenjem, da bi ga tek ekipa Hitne pomoći odvela sa mesta nesreće uz velike napore.

Informer

Ekipa Republike je juče sa mesta nesreće posetila kuću poginule dece, gde je zatekla srceparajući prizor.

Mala porodična kuća, u selu Lukavica, smeštena na samom kraju naselja, tik uz šumu, danas je bila ispunjena rodibinom i prijateljima nastradalih. Toliko automobila i ljudi je zakrčilo mali seoski put, da je bilo skoro nemoguće prići.

Podsećamo, ovako su izgledali, prema pisanjima Republike, prvi trenuci nakon jezive nesreće.

Jedan od sagovornika šokirao je naciju onim što je zatekao na licu mesta

- Kad su izvukli decu, otac je bio potpuno krvav, primio je injekciju. Otac je ležao pored svoje dece, milovao ih i zapevao na sav glas - govori očevidac ove tragedije i dodaje da je i sam milovao poginulu devojčicu po kosi:

- Mazio sam tu poginulu devojčicu po kosi kad su je izvukli, videlo se da joj nema spasa.

Žena koja je takođe svedočila ovoj nesreći kaže da su scene bile stravične.