20.08.2024.

12:22

Foto: MUP Srbije

Hronika

Pravili haos kod beogradskog tržnog centra: Naneli momcima ozbiljne povrede, evo kolike ih kazne čekaju

Okrivljeni U.B. im sa umišljajem u tome pomogao, na taj način što je okrivljeni U.B. iznajmio vozilo marke „Audi A5", kojim vozilom je do TC “Ušće” dovezao okrivljenog V.O. i N.F., nakon čega su isti izašli iz vozila i na platou ispred TC „Ušće" došli u verbalni sukob sa oštećenim V.M. i L.U., koji su prehodno došli do TC „Ušće" vozilom marke „Golf 5", kojim je upravljao oštećeni M.D., nakon čega su se V.M. i L.U. vratili u vozilo marke „Golf 5", krenuli istim i zastavili se na semaforu na raskrsnici ulice Ušće i Bulevara Mihajla Pupina, a okrivljeni V.O. zajedno sa N.F. se vratio u garažu TC „Ušće", gde ih je čekao okrivljeni U.B., koji je krenuo za oštećenima, sustigao ih na semaforu prešavši preko suprotne trake, nakon čega je okrivljeni V.O. koji se nalazio na suvozačevom sedištu istrčao iz kola, prišao vozilu oštećenih, otvorio suvozačeva vrata i nožem zadao nekoliko udaraca oštećenom V.M.

Nanevši mu na taj način laku telesnu povredu u vidu ubodne rane sa spoljne strane desne nadlaktice, a N.F. je prišao vozačevim vratima, otvorio ih i zadao više udaraca oštećenom M.D., nanevši mu na taj način laku telesnu povredu u vidu razderno-nagnječne rane u predelu dlana i palca desne šake i razderno-nagnječnu ranu na poleđini leve šake, nakon čega su se vratili u vozilo u kojem ih je čekao okrivleni U.B., nakon čega ih je isti odvezao sa lica mesta, čime je okrivljeni B.O. izvršno krivično delo Laka telesna povreda u saizvršilaštvu iz člana 122. stav 2. u vezi stava 1. u vezi člana 33. Krivičnog zakonika.

Okrivljeni U.B. krivično delo Laka telesna povreda u pomaganju iz člana 122. stava 2. u vezi stava 1. u vezi člana 35. Krivičnog zakonika.

Javni tužilac je predložio da sud okrivljene oglasi krivima za navedena krivična dela i da okrivljenog V.O. osudi na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine, a okrivljenog U.V. na kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci.”