20.08.2024.

12:31

Foto: prtintscreen/Instagram MUP

Hronika

Haos u Bečmenu: Nasrnuli na policajca jer im je našao drogu u džepovima

Krivičnog zakonika, a protiv okrivljenih D.U. (30) i B.R. (25) zbog krivičnog dela Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje u saizvršilaštvu iz člana 322. stav 3. u vezi stava 2. Krivičnog zakonika u vezi člana 33. Krivičnog zakonika.

Okrivljeni su opravdano sumnjivi da su dana 14.11.2022. godine, oko 20,00 časova,  u Beogradu, GO Surčin, naselje Bečmen, ulica Glavna bb, učestvovanjem u radnji izvršenja zajednički silom sprečili službena lica u vršenju službene radnje otkrivanja krivičnog dela i hvatanja učinioca krivičnog dela koju preduzimaju u okviru svojih ovlašćenja, kojom prilikom su službenim licima naneli laku telesnu povredu i okrivljeni D.K. neovlašćeno držao u manjoj količini za sopstvenu upotrebu supstancu koja je proglašena za opojnu drogu na taj način što su nakon zaustavljanja vozila u kojem su se nalazili od strane policijskih službenika PS Surčin oštećenih Ž.S. i S.A. koji su pristupili vršenju službenih radnji legitimisanja i pregleda lica, kojom prilikom je oštećeni S.A. u desnom džepu donjeg dela trenerke okrivljenog D.K. pronašao jedan PVC paketić u kojem se nalazila opojna droga kokain, ukupne neto mase 0,31 gram koju je neovlašćeno držao za sopstvenu upotrebu, okrivljeni D.K. je jednom rukom za kragnu majice uhvatio oštećenog S.A. i povukao ga ka zemlji, a drugom rukom mu zadao udarac zatvorenom šakom u potiljačni deo glave, nakon čega je oštećenom prišao i okrivljeni B.R. koji mu je zadao udarac nogom u predeo grudnog koša od kog udarca je oštećeni pao na zemlju, pa mu je potom okrivljeni D.K. dok je oštećeni ležao na zemlji zadao više udaraca rukama i nogama u glavu i telo, dok je za to vreme okrivljeni D.U.

Oštećenom Ž.S. sa leđa zadao udarac rukom u potiljak od kog udarca se oštećeni savio unapred, a potom je oštećenom navukao majicu preko glave i zadao mu više udaraca zatvorenom šakom u glavu na koji način je oštećenog oborio na zemlju, da bi potom okrivljeni D.U. i B.R. koji je prišao oštećenom kada je oboren na zemlju, oštećenom zadali više udaraca nogom u telo, nakon čega su se okrivljeni vratili u svoje vozilo i njime su pobegli sa lica mesta, čime su oštećenima policijskim službenicima Ž.S. i S.A. nanete povrede u vidu istegnuća mekotkivnih struktura duž vratnog dela kičmenog stuba i nagnječenje u desnoj polovini potiljačnog predela koje predstavljaju jedinstvenu laku telesnu povredu.

Javni tužilac je predložio da sud okrivljene oglasi krivima za izvršena navedena krivična dela i da ih osudi po zakonu.

Za krivično delo Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje u saizvršilaštvu iz člana 322. stav 3. u vezi stava 2. Krivičnog zakonika je zaprećena kazna zatvora u trajanju od tri do deset godina.