20.08.2024.

14:10

Foto: facebook

Hronika

"Samo tata da vas isprati pa će i on sa vama": Milan iz bolnice došao krvav i vrišteći

Svi ćutke spremaju poslednji ispraćaj dečice, a kako saznajemo, po njihova tela je otišao otac rano jutros i očekuje se da uskoro stigne kući.

U razgovoru za Kurir, kuma ove porodice ispričala je potresne detalje posle jučerašnje tragedije.

- Nismo mogli da verujemo kada smo saznali, deca poginula a tek su zakoračila u život, deset dana pred polazak u školu, a njih nema, drugovi zovu non stop da se raspituju jel to moguće - kaže kuma za Kurir.

Kako nam je ispričala, Milan je sa suprugom imao troje dece, međutim, supruga mu je već dugo u Italiji sa najmlađim ćerkicom, iz razloga što ju je, kako kaže kuma, država poslala na transplantaciju jetre.

- Strašno kakva je ovo tuga. Javili su im, sada očekujemo da i oni stignu ovde, ko zna koliko se potresla - kaže naša sagovornica.

Informer

Inače, sahrana mališana biće organizovana na seoskom groblju, međutim još se ne zna kada tačno.

Naša sagovornica podelila je sa nama kako se oseća posle jezive vesti, te je dodala da su svi iz bliže porodice juče čekali da Milan stigne iz beogradske bolnice, s obzirom na to da je poslat tamo radi snimanja.

- Ja sam ga videla sinoć, on je došao kući sav krvav, kuka, vrišti. Nema reči, nema utehe, vrišti. On je video oba svoja deteta pred očima. Meštani sela Petka kažu da je bio krvav, da je izvukao sina, a devojčicu nije mogao.

Kako saznajemo, oni su juče krenuli od kuće ka Ubu, ka akva parku. On nije vozio, stalno je gledao da im učini.

- Hteli su da idu na kupanje, da uživaju i lepo provedu dan, otac je gledao sve da im učini, često su išli sa tim taksistom, ali niko ne zna što su tuda išli, kad je bliže drugim putem ka Ubu. Ali sudbina je izgleda tako htela. Poginuli su pred sam polazak u školu. Sinoć kad je došao rekao je “samo tata da vas isprati, pa će i on sa vama" - rekla je kuma nastradale dece.

Podsetimo, otac Milan D. (38) i dvoje dece bilo je u "audiju" kojim je upravljao Milan Lazarević (69). Lazarević je inače povremeno radio kao taksista, a ovu porodicu je često vozio.

Tako je bilo i juče, kada je na njih oko 12.40 sati u selu Petka ko Lazarevca naleteo voz na putnom prelazu koji je obeležen svetlosnom i putnom saobraćajnom signalizacijom.

Međutim, kako se može videti na snimku nesreće koji je isplivao u javnost, vozač "audija" nije stao na znak stop, već je bez kočenja nastavio preko šina. Voz je naišao i svom silinom udario automobil, gurao ga više metara i potpuno ga zgužvao.

U nesreći su poginuli brat i sestra koji su sedeli pozadi, kao i Milan Lazarević, dok je otac dečaka i devojčice zadobio lakše povrede.

Otac je juče uveče pušten iz bolnice na kućno lečenje i tada je na svoj Fejsbuk profil okačio fotografiju koja slama srca.