20.08.2024.

14:54

Foto: J.R./Video printscreen

Hronika

Potresne reči kuma nastradalih brata i sestre: Ta deca su bili anđeli, nadareni za sve! (VIDEO)

A neskrivenim bolom i knedlom u grlu, on ističe da je njegova porodica sa porodicom nastradalih mališana već 50 godina u starom kumstvu:

- To su bila retko dobra deca, anđeli, nemam reči. Ja sam ih krstio, i Milicu i Mlkija. Van sebe sam, ne znam šta bih rekao. Bili su dobri za sve i svakog, dobri đaci i drugari, uvek su pomagali kome god treba. To je jedna divna porodica, radni ljudi. Kompletna familija je poštena, i otac i majka i deda... Njihov otac Milan radi, bori se. Njegov deda je bio osnivač Kolubare...

Korović dodaje i da je poslednji put video decu dan pre tragedije.

- Smejali su se i igrali, kao i uvek, sa njima je stalno bila neka graja. Bili su specifični po svemu, Milica posebno. Bila je nadarena baš za sve, i za sport koji god. Ne mogu da dođem k sebi, posebno nakon što sam pogledao snimak nesreće. Nije trebalo da ga gledam, ne mogu od tada oka da sklopim - drhtavim glasom kaže naš sagovornik.

Podsetimo, ova nezapamćena tragedija desila se juče u 12. 45 časova na pružnom prelazu u mestu Petka kod Lazarevca.

Pored brata i sestre, koji su sa ocem Milanom D. (38) krenuli iz sela Lukavica u akva park u Lazarevcu, na mestu je poginuo i taksista Milan L. (69) kada je "audijem" prešao preko pružnog prelaza na crveno svetlo. Preživeo je samo otac Milan, koji je tom prilikom lakše povređen.

Majka nastradale dece je, inače, poslednjih meseci u Italiji sa bolesnom ćerkom koja očekuje transplataciju jetre.