20.08.2024.

19:42

Foto: Zoran Sinko/Fejsbuk

Hronika

Stravičan porodični zločin u Šapcu: Usmrtio brata "bokserom" pa krenuo da zakopa leš u šumu!

Stravičan zločin je u ranim jutarnjim satima tog 20. avgusta 2019. slučajno otkrila policijska patrola koja je u Ulici Oslobođenja, nedaleko od kuće porodice Gajić, zaustavila Bogdana koji je u kolicima krio Ignjatovo krvavo telo s namerom da ga zakopa u šumi.

Na pitanje gde je krenuo, on je nevešto počeo da se pravda da je pre sunca hteo da sadi povrće. Policajci mu, naravno, nisu poverovali pa su proverili šta se nalazi u kolicima. Šokirali su se kada su ispod ćebeta i najlona pronašli leš.

Izmislio razbojnike

Kako se ispostavilo, braća su se prvo posvađali, a zatim i pobili. 

- Bogdan je u jednom trenutku stavio 'bokser' na ruku i njime više puta udario Ignjata u glavu koji je izgubio svest i ubrzo preminuo. Iz ostave je potom uzeo lopatu i ašov, a u građevinska kolica stavio telo koje je prekrio najlonima i ćebetom. Nije daleko odmakao od kuće kada je na njega slučajno naletela patrola - otkrio je tada naš sagovornik iz istrage, dodajući da kobnog jutra u kući nisu bili njihovi roditelji Petar i Tanja, kao ni njihov treći sin Vidak jer su prenoćili u Beogradu.

Informer

Kuća u kojoj se desilo bratoubistvo

Ubica je pre polaska u šumu telefonom pozvao roditelje i rekao im da je u njihovu kuću nasilno ušlo nekoliko momaka, koji su posle svađe odveli Ignjata. Plan mu je očigledno bio da tako sa sebe skine sumnju za Ignjatov nestanak i preusmeri je na izmišljenu priču:

- Čim je završio razgovor sa roditeljima, on je izvezao kolica iz dvorišta i krenuo u obližnju šumu u kojoj je planirao da zakopa Ignjatovo telo. Iako su Bogdanovi roditelji odmah krenuli za Šabac, on je mislio da će imati sasvim dovoljno vremena da prikrije zločin dok ne stignu.

Bogdan, koji je bio student psihologije, ipak nije mogao da predvidi da će ga u cik zore na putu do šume sasvim slučajno presresti patrola policije i uhapsiti. Zbog bratoubistva je dve godine kasnije osuđen na 10 godina zatvora.

Komšije porodice Gajić ispričale da je Ignjat stalno maltretirao Bogdana, kao i najmlađeg brata Vidaka, te da je ranije imao problema sa kockanjem i da je bio u velikim dugovima:

- I kad su bili mali on se stalno iživljavao nad njima. Kada su porasli, iz nekog razloga se više okomio na Bogdana. Često ga je tukao i ponižavao i za to nije birao ni mesto ni vreme. Bogdan se žalio svima, ali niko mu nije pomogao. Ignjat se jedno vreme sklonio u inostranstvo zbog novčanih dugova. Međutim, posle izvesnog vremena se vratio i nije prošlo dugo kad je ponovo počeo sa maltertiranjem braće.  

Unuci Milića od Mačve

Gajići su, inače, ugledna šabačka familija. Poznati slikar Milić od Mačve je bio ujak Petra Gajića, oca ubijenog Ignjata i ubice Bogdana. Petar je od ujaka nasledio tu umetničku crtu. Predavao je likovno i imao je više izložbi u Šapcu i u Beogradu, izlagao je i u inostranstvu.