21.08.2024.

10:03

Foto: Shutterstock

Hronika

Ovako je počeo obračun kod Nevesinja: Meštani videli dim iz napuštene kuće i došli da provere šta se dešava, a muškarac na njih bacio bombu

Kako su meštani ispričali oni su primetili dim iz kuće koja je napuštena već petanestak godina i otišli su da provere ko je u kući. 

- Ušli smo u kuću i videli kako neki muškarac podiže merdevine na gornji sprat, a onda je bacio bombu na nas - kazao je meštanin.

Ovaj sagovornik je za medije iz Republike Srpske ispričao da su njega i još jednog komšiju koji je bio sa njim, povredili geleri, ali na sreću samo lakše.

- Pogodio me je geler, i mene i komšiju, ali nije teška povreda. Tada je počeo da puca. Izrešetao nam je automobil kojim smo došli - ispričao je meštanin Zovi Do. 

O pucnjavi i eksploziji odmah je obavešetan policija, koja je ubrzo stigla na lice mesta, a onda je usledila šestočasovna drama i obračun sa čovekom koji bi povremeno bacio bombu ili zapucao na policajce uz povike: " Alahu akbar!"

Ko je muškarca koji je na kraju likvidiran za sada nije poznato, a jedno je sigurno da nije sa ovih prostora jer nije razumeo srpski, a meštani tvrde da su pored povika "Alahu akber" čuli kako viče na francuskom, engleskom i italijanskom jeziku. 

Uviđaj na mestu obračuna urađen je juče, a iz tužilaštva su sopštili da će u toku današnjeg dana biti urađena obdukcija ubijenog muškarca i uzet DNK, kako bi on bio identifikovan.

U napuštenoj kući u kojoj je policija likvidirala nepoznatog, koji je, po svemu onom što je pronađeno, najverovatnije, tu boravio duže vremena, nisu pronađena nikakva lična dokumenta, ali su pronađeni brojni predmeti koje je on ukrao od meštana iz ovog, ali i susednih sela u poslednja nekoliko meseci.