21.08.2024.

12:28

Foto: Informer: V.B.

Hronika

Pucnjava u Mirijevu, muškarac ranjen u stomak: Podignuta optužnica za dva krivična dela

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo Ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo Neovlašćeno držanje opojnih droga, jer je prilikom hapšenja osumnjičeni kod sebe neovlašćeno držao 3,74 grama opojne droge kokain.

Informer

ilustracija

Tužilaštvo je predložilo sudu da Miljanu P. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu. 

"Postoji opravdana sumnja da se Miljan P. 23. aprila oko 23:30 na dečijem igralištu u Mirijevu po prethodnom dogovoru sastao sa M.D, koji je bio u društvu sa N.P, M.D. i oštećenim J.B, nakon čega je počela verbalna rasprava između njega i M.D, kojom prilikom su se svi kretali ka raskrsnici ulica Rudi Čajaveca i Koste Nađa, dok je okrivljeni sve vreme u rukama držao pištolj i njime zamahivao." saopštilo je tužilaštvo i dodalo:

Informer

ilustracija

"U jednom trenutku M.D. mu je palicom na rasklapanje zadao udarac u glavu, usled kojeg je Miljan P. zadobio laku telesnu povredu u vidu posekotine, nakon čega je oštećeni J.B. pokušao da mu izbije pištolj iz ruku, da bi isti zatim ispalio dva projektila od kojih je jedan pogodio oštećenog u predelu trbuha, nanevši mu tešku telesnu povredu opasnu po život." navedeno je u saopštenju. 

Prema rečima tužilaštva, okrivljeni se nakon toga udaljio sa lica mesta. Sutradan je lišen slobode u jednom lokalu na Novom Beogradu, kojom prilikom je među ličnim stvarima neovlašćeno držao 4 pvc kesice sa opojnom drogom kokain ukupne neto mase 3.74 grama.