21.08.2024.

13:54

Foto: foto: N. S.

Hronika

Advokat nasilnog tinejdžera tvrdi: Profesor je prvi napao učenika!

Maloletnik se tereti za napad na službeno lice tokom dužnosti i pritvor mu je određen odmah posle incidenta, koji se desio 8. maja, zbog opasnosti da bi ostankom na slobodi mogao da utiče na svedoke, ponovi krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Portparolka Višeg suda Sanja Ćetojević rekla je za Tanjug da je prethodno glavni pretres održan 6. avgusta, kao i da je u toku dokazni postupak:

- Dokazni postupak je u toku radi utvrđivanja svih činjenica povodom predmetnog događaja. Ročište i ovo i svako naredno će biti zatvoreno za javnost, budući da je po zakonu javnost isključena u maloletničkim postupcima - kazala je Ćetojević.

Luka Labus, advokat osumnjičenog tinejdžera, izjavio je da je maloletnik optužen za delo za koje ne može da bude "jer prosvetni radnici nemaju status službenog lica".

- Čitav ovaj događaj podignut je na viši nivo zbog predstavnika sindikata. To nije lokalni sindikat, već centralni. Oni su ovaj događaj uporedili sa tragedijama koje su nas zadesile prošle godine i to je skandalozno. Zahtevali su smenu direktorke škole, iako ona nema odgovornost za ono što se dogodilo - rekao je Labus.

On je dodao i da je pred prethodno suđenje podneo krivičnu prijavu protiv profesora Zorića, jer su pribavili dokaze kojima mogu da potkrepe da je maloletnik prethodno napadnut od strane profesora.

Incident se dogodio u popodnevnoj smeni Tehničke škole kada je bivši đak, zajedno sa sadašnjima, ušao na čas profesora Zorića i provocirao ga.

Kako su potvrdili iz škole, profesor ga je zamolio da napusti učionicu, a M. B. ga je napao i naneo mu teške povrede glave zbog kojih je profesor prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.