21.08.2024.

14:19

Foto: Shutterstock/printscreen

Hronika

Policija u kafiću u Sjenici uhapsila osuđivanog ubicu: Robijao jer je mladića izbo na smrt, a sada mu u torbici pronađen nož

Kako izveštavaju lokalni mediji Graca je uhapšen pre dva dana kada su policajci izvršili kontrolu gostiju jednog poznatog lokala. 

Racija u kojoj je Graca uhvaćen deo je šire akcije pojačanih kontrola vozila i lica na području Sjenice, s ciljem održavanja javnog reda i mira, kao i sprečavanja kriminalnih aktivnosti. Policija je pojačala prisustvo u gradu, što je tokom vikenda rezultiralo otkrivanjem i oduzimanjem hladnog oružja, koje je privedeni Asmir Graca držao u svojoj torbici. 

Inače Graca je široj javnosti postao poznat nakon jezivog zločina koji je počinio u januaru 2015. godine kada je ispred jednog noćnog kluba u tuči dva puta ubo Mehmeda Avdibašića (32), koji je pao u lokvi krvi. Nakon zločina Asmir Graca je pokušao da pobegne u jedno selo na Pešteru, ali ga je policija ubrzo pronašla i uhapsila, dok je nesrećni mladić koga je izbo preminuo na putu do bolnice u Novom Pazaru. 

Tada su mediji izveštavali kako Graca tokom saslušanja nije pokazao ni trunku kajanja, a čak je i pevušio i smejao se. Tada se pisalo i da je njegov brat inače bivši hodža imao debeli dosije zbog dilovanja droge.

Asmir Graca je zbog ubistva Avdibašića osuđen na osam godina zatvora, ali i pored vremena provednog iza rešetaka nije odustao od svojih starih navika i ponovo je šetao gradom naoružan nožem.