21.08.2024.

14:43

Foto: D. K.

Hronika

Turčin džipom usmrtio Piroćanca: Preti mu najmanje četiri godine robije

Optužni predlog dostavljen je Osnovnom sudu u Nišu, iz kojeg nam je potvrđeno da je suđenje zakazano.

- Tužilaštvo je zatražilo da se turskom državljaninu izrekne kazna zatvora od najmanje četiri godine, kao i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom. Glavni pretres je zakazan i nakon izvođenja dokaza biće doneta presuda - saopštila je Ana Gajić Ristić, portparol ove pravosudne institucije.

Do nesreće je došlo u ranim jutarnjim satima na autoputu Niš - Pirot kada je Turčin džipom udario u "BMW", za čijim je volanom bio pedesettrogodišnji muškarac koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Na osnovu onoga što se videlo na mestu nesreće, "BMW" je bio potpuno uništen i najveća oštećenja je pretrpeo u zadnjem delu, što dokazuje da je udaren otpozadi, i da onaj ko se u automobilu nalazio nije imao ni najmanju šansu da preživi.

Od siline udarca, oba vozila su završila u jarku kraj autoputa, a delovi automobila su bili razbacani svuda oko mesta nesreće. Vozilo, kojim je upravljao Turčin, poslato je na vanredni tehnički pregled kako bi se ustanovilo da li je uzok udesa kvar na automobilu ili je izazvan nepažnjom vozača.

Ono što je nesporno je da se Arslan kretao velikom brzinom te da verovatno nije ni video "BMW" dok ga nije udario.

Arslanu S. je produžen pritvor, u kome se nalazi otkako ga je 19. juna policija uhapsila. Pritvor mu je produžen, jer se radi o stranom državljaninu pa postoji opasnost od bekstva.