21.08.2024.

21:15

Foto: Informer video printscreen/printscreen/192

Hronika

Teška tuga u selu Petka! Majka poginulih mališana stigla iz Italije na poslednji ispraćaj

Sahrana mališana koji su stradali na pružnom prelazu u mestu Petka kod Lazarevca, održaće se sutra u 13 časova, neutešna porodica uveliko priprema sve za sahranu, a kako saznajemo, njihov otac Milan D. na nogama nosi sav teret otkad je izgubio svoje mezimce.

Kako priča prijatelj porodice stradalih mališana, otac ne prestaje da plače.

- Majka je juče stigla iz Italije. Najmlađa ćerka nije, jer je u bolnici - kaže za "Blic" prijatelj porodice.

Komšinica je ispričala da se svi pripremaju da idu na sahranu.

- Skupljamo snage da uopšte prisustvujemo to, to su sve naša deca, odrasli su u ovom kraju, ne smem ni da zamislim kako je porodici - kaže bliska komšinica ove porodice.

Za dečaka (12) i devojčicu (14) koji su poginuli na pružnom prelazu, komšije su govorile da su divna deca, poslušna i vesela. Svima će, kako kažu, nedostajati, dečija graja, pripreme za školu i vraćanje iz iste.

Informer

Pitaju da li je tačno da njihovih drugara više nema

- To su bila deca za primer, divna i puna života, obožavali su da se skupljaju ovde u ulici i igraju. Radovali su se čak i početku školske godine, kako bi videli i ostale drugare koje preko leta ne viđaju često, a sada telefoni non-stop zvone, osnovci zovu i u neverici pitaju da li je tačno da njihovih drugara više nema, tuga, jednostavno velika tuga - dodala je.

Njihov otac, Milan D., koji je inače bio sa njima u kolima u trenutku nesreće, za svoju decu radio je sve kako bi im obezbedio lep život, a sada ih je u trenu oboje izgubio.

- Milan je radio dva posla, pored svog, radio je i privatno, deca su sve imala, bili su mnogo vezani, i svako slobodno vreme koristio je da provede sa njima, još uvek ne možemo da poverujemo da ih nema, kuća je prazna bez dece - potresnim rečima govorila je naša sagovornica.

Inače, u ponedeljak pre nego što je došlo do tragedije u Lazarevcu, otac se sa decom uputio ka Ubu gde su imali u planu da provedu lep dan zajedno u akva parku i uživaju u kupanju. Nažalost, u tome ih je sprečila zla kob kada je taksista Milan L. koji ih je vozio ka Ubu, pokušao da pređe preko pružnog prelaza i bez zaustavljanja voz je naišao na putničko vozilo i smrvio da u potpunosti.

Informer

Taksista često prevozio porodicu

Podsećamo, otac Milan D. (38) i njegova deca, dečak (12) i devojčica (14), nalazili su se u vozilu marke "audi" koje je vozio Milan L. (69), taksista koji je, kako je ispričala njegova rođaka, dugo taksirao na crno i često prevozio ovu porodicu, kada je u njihov automobil udario voz.

Podsetimo, do stravične saobraćajne nesreće došlo je u ponedeljak oko 12:40 sati, kada je vozilo na putnom prelazu u selu Petka kod Lazarevca udario voz. Iako je prelaz bio obeležen svetlosnim i putnim signalima, vozač "audija" nije zaustavio automobil, već je bez kočenja prošao preko šina. Voz je udario automobil velikom silinom, nosio ga nekoliko stotina metara i potpuno zgužvao.

U nesreći su poginuli brat i sestra koji su sedeli na zadnjem sedištu, kao i vozač, taksista Milan L. Otac dece je zadobio lakše povrede.