22.08.2024.

09:15

Foto: Reuters

Hronika

Horor na Drini! Prevrnuo se čamac pun migranata, strahuje sa da ima nastradalih

Kako je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio  jutros je Graničnoj policiji Ljubovija prijavljeno od strane Graničnih organa BIH, da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik.

- Jutros, oko 5 sati, Graničnoj policiji Ljubovija prijavljeno je od strane Graničnih organa Bosne i Hercegovine, kao i od jednog meštanina, da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik - kazao je ministra Dačić.

Informer

Ivica Dačić povrdio da u potrazi za migrantima iz prevrnutog čamca učestvuju policija, vatrogasci i Žandarmerija

Odmah po prijavi, na lice mesta upućeni su pripadnici policije i Sektora za vanredne situacije i trenutno se intenzivno pretražuje reka i priobalje.

Prema rečima iregularnih migranata koji su došli do obale, u čamcu je bilo oko 25 osoba, a policija i vatrogasci-spasioci zatekli su na obali 18 osoba od kojih je troje dece.

- Osim pripadnika Policijske stanice Ljubovija i Sektora za vanredne situacije, u pretrazi učestvuju i pripadnici Stanice granične policije Ljubovija i Regionalnog centra granične policije prema BiH, a očekuje se i dolazak pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije MUP Srbije u cilju pronalaska ostalih iregularnih migranata - izjavio je ministar Dačić.