22.08.2024.

09:30

Foto: printscreen/društvene mreže

Hronika

Danas sahrane nastradalih u udesu na pružnom prelazu kod Lazarevca: Porodice očajne, otac koji je izgubio sina i ćerku nem od bola

Obe sahrane će se održati u 13 sati, a kako rođaci unesrećenih kažu tuga i bol su preveliki i niko ne može da shvati kako se ovo desilo.

Informer

- Samo pitam zašto? Zašto Brka, kako smo zvali taksistu nije ni prikočio, a kamoli stao na pružnom prelazu? Gledao sam onaj snimak i ne mogu da shvatim? Da je išao malo brže prošao bi, da je prikočio voz bi ih udario ali u haubu, a ne ovako. Strašno. Tuga.... Velika tuga... Danas ih sahranjuju. Čuli smo da porodica taksiste hoće da dođe na sahranu dece, ali mislim da su to priče jer je i njemu sahrana u isto vreme. Znam da su zvali i izjavili saučešće. Nije ni njima lako. Em je Brka poginuo, em sada kada smo svi videli snimak nesreće, znamo da je on kriv -  priča meštanin Lukavice i dodaje: 

- Najteže je Milanu izgubio je u trenu sina i ćerku. Video je sve. Čovek je nem. Ćuti i plače, a kada priča stalno ponavlja:" Idem da vidim decu.", a plašimo se jer smo čuli kako mrmlja: " Samo da ih ispratim pa ću i ja za njima;: Samo da ih ispatim. pa ću i ja za njima." Idem da vidim moju decu."Nema veće tragedije nego da roditelj sahranjuje decu, a on sahranjuje dvoje. 

Informer

Kako je za medije izjavila prijateljica nastradalog taksiste, njegova porodica je odmah nakon targedije stupila u kontakt sa porodicom dečaka i devojčice, kako bi im izjavili saučešće i istakli da su u ovom bolu obe ove porodice zajedno.

- Naš Brka proživeo je veliki deo života, ostvario je ono što je želeo i lepo je živeo, iza njega je ostalo petoro dece, iako je najmlađeg sina kasno dobio i nije dočekao da ga isprati u vojsku što smo imali u planu zajednički da proslavimo. Ali znamo kako je kad izgubiš nekog voljenog, a tek kada se radi o deci, to je tuga, oni su tek zakoračili u život - ispričala je za medije potersena prijateljica nastradalog taksiste.

Informer

Ona je izrazila da postoji strah njegove porodice od reakcije porodice nastradale dece. 

- Imaju želje da budu sa porodicom stradalih mališana i pored svog gubitka, ali su danima u strahukakav će odgovr dobiti od njih, s obzirom na to da je nesreću izazvala Brkina nepažanja. Plaše se njihove reakcije, oni su izgubili decu i imaju puno pravo nekoga da krive, ali nadamo se da to neće stvoriti razdor, saosećamo svi sa njihovom boli i teško nam je što su doživeli da spremaju sahranu deci od 12 i 14 godina - kazala je ova sagovornica. 

Informer

Podsetimo tragedija na pružnom prelazu u Petki kod Lazarevca dogodila se u ponedeljak, kad je u "audi "kojim je upavljao Milan L. (69) udario voz. Na licu mesta su poginuli ovzač taksija ali i brat i sestra koji su sa ocem Milanom D. krenuli u akva park u Ubu. Otac mališana je u udesu samo lakše povređen i pokušao je da pomogne svojojd eci, ali nažalost njima nije bilo spasa.