22.08.2024.

10:20

Foto: P.I.

Hronika

Na samom početku tenzija u sudnici: Trudnica koje je bila sa Blažićem u kolima nije u stanju da svedoči

Neposredno pre početka suđenja, roditelji su stigli u sud vidno uznemireni i na sebi su imali majice sa likovima stradalih mladića i devojaka uz poruku "živite". 

Sudija je ozvaničila početak suđenja, i prdstavila sve u sudnici. 

- Sud konstatuje da je podneskom od 20.08.2020 godine, avokat predložio da oštećenu Jelenu Ajdinović ne saslušava zbog izlaganja stresnoj situaciji - rekla je sudija na početku suđenja. 

- Što se tiče Jelene Ajdinović, voleo bih da odgvori na pitanja jer je bila izvesno vreme sa prvookrivljenim u vozilu, ukoliko njeno zdravstveno stanje to može da izdrži - rekao je Ivan Konatar, nakon čega su se javili punomoćnici oštećenih i izneli molbe da se pojedini oštećeni ne izjašnjavaju. 

Informer

- Jovica Stevanović takođe nije u mogućnosti da svedoči iz zdravstevnih razloga, predlažem sudu da se njegovo saslušanje odloži za septembar, ili da njegov iskaz bude pročitan u ovom postupku - rekao je advokat Nikola Janković. 

- Mi predlažemo da se Jelena sasluša, ona je bila sa njim u kolima i ima detalje koje bi ona otkrila i porodice insistiraju da se ona sasluša. Što se tiče Ivković Ivana i Nevene Vujić oni su u teškom stanju na oiporavku i mislim da bi se loše odrazilo da se salušavaju - rekao je Stefanović. 

Informer

- Sud povlači predlog da se ispitaju Ivković i Vujić - dodao je Konotar. 

- Usvaja se predlog da se sledeći oštećeni danas ne saslušavaju: Zoran Pavlović, Ivan Ivković, Jovica Stevanović, Damir Ružić, Teodora Stevanović, Damir Dukić,  i Mihajlo Milić  - rekla je sudija.