22.08.2024.

10:41

Foto: Tanja Andric

Hronika

"Pogledaj me konju! J*baću vam mamu! Čekaću te ceo život": Otac ubijenog se obratio Blažićima

Na samom početku suđenja, nekoliko oštećenih nije bilo u stanju da svedoči, a potom je počelo svedočenje ostalih oštećenih koji su želeli da iznesu detalje kobne noći kada im je Uroš Blažić iz samo njemu pozantog razloga ubi najmilije. 

- Nemam šta da dopunim, ostajem pri svojoj izjavi. Ja Uroša nisam poznavao, ja se priključujem krivičnom gonjenju Uroša - rekao je Aleksa, nakon čega je usledilo novo svedočenje. 

- Ostajem pri svom iskazu, nemam više šta da dodam i naravno priključujem se krivičnom gonjenju - rekao je oštećeni Milan Milovanović otac pokojnog Lazara, koji je odgovorio na pitanje da li je njegov sin poznavao Blažića: nije ni poznavao Uroša Blažića - odgovorio je otac nakon čega je svedočila majka. 

Informer

- Dan je krenuo kao i svaki drugi dan, nešto sam radila kdo kuće Lazar je bio tu pitao je da li jedemo, on je krenuo na posao u drugu smenu. Rekla sam mu da sam pripremi nešto da jedemo, nije mu bilo teško. Zajedno smo jeli, on je mene odvezao na autobusku stanicu, i to je bilo oko 13h i tada sam ga videla poslednji put. Ništa radila sam drugu smenu, živimo malo dalje pa tako komuniciramo ko je gde, kako bi me neko sačekao, nije mi se odmah javio u 22:30 mi je rekao da me čeka u Ravnom Gaju, videla sam poruku u autobusu i videla sam da su kod spomenika kod njegovog drugara na mrežama i da neka vatra gori...znala sam da su tamo, ali sam zatekla strašan prizor, u 22:32 već su se čuli pucnji, videla sam policiju autobus je išao polako, kada smo stigli gore bila je gužva i mnogo ljudi je bilo. Vatra je gorela, vozač je rekao da ne može gore, ali sam mu rekla da mi je gore dete...da vam kažem, kako sma izašla iz autobusa, pogledala sam u tom pravcu i odmah sam ga prepoznala, videla sam belu duksericu. On je bio bez svesti, bilo je krvi bili su živi oko njega, ali on je već bio mrtav to je bio veliki šok. Zvala sam muža i rekla mu da obavesti komšije. Šta da kažem, ne znam njišta ni ko je šta radio, ubacili smo ga u auto, ali je već bilo kasno i gotovo. Videla sam mu ranu jednu...šta da kažem, jedan metak mu je razorio srce. Kako smo otišli u Smederevo ja ne znam, opipali su mu puls, samo su klimnuli glavom i otišli da pomognu ranjenima došli smo u selo oko 4 sata ujutru, i tako smo proveli noć - rekla je Ivana Milovanović majka pokojnog Lazara koja je grcala u suzama. 

- Imajući u vidu odbranu blažića, da li je vaš lazar bio u sukobu sa Blažićem ili sa članom njegove porodice - glasilo je pitanje. 

- Nije ga poznavao, moj Lazar se nikada nije ni svađao niti ikada potukao - odgovorila je majka i pridružila gonjenju i ističem imovinsko pravni zahtev. 

Informer

- Ostajem pri svojoj izjavi i imam da dodam! Pogledaj me konju, j*baću vam mamu. Čekaću te ceo život nismo bili u sukobu, ali sada jesmo...čekaću te ceo život i osvetiću se - rekao je oštećeni Miroljub Milovanović.