22.08.2024.

11:48

Foto: Tanja Andric

Hronika

"Dođi u Ravni Gaj, pobili su nam decu": Roditelji grcaju u suzama, poručili Blažiću! "Ne treba sud da ti sudi, čeka te šta te čeka"

- Ostajem pri svojoj izjavi, dopunio bih da nisam tu noć video sve, ali sam narednog dana došao na lice mesta. On je pucao na njih, na drvetu ima metak od strane igrališta, on njih nije pobio, nego ih je streljao sa obe strane. znači pucao je, pa krenuo, pa se vratio jasno govore dokazi sa lica mesta. Siguran sam da moje dete nije ni poznavalo Blažića pridružujem se gonjenju i tražimo 100.000 evra po članu porodice - Goran Stevanović otac ubijenog Nemanje i obratio se Urošu: 

Informer

- Kunem vam se pričaš ljudima o napredovanju, a vidi šta si napravio, napravio si skota seme će da vam nestane! - vikao je Goran, nakon čega je svedočila i njegova supruga Mirjana. 

- To je bio dan kao svaki drugi, Nemanja je bio na poslu a ćerka je bila tu. Imali smo trešnje, otišao je da kosi, pokojni Lazar mu je pomogao. Istuširao se i rekao kako ide kod spomenika sa drugarima, a Marko jedan od drugara je postao ujak i želeli su to da proslave. Teodora je otišla nakon njega, nekih tri sata kasnije. Muž i ja smo sedeli, u jednom trenutku mi je zazvonio telefon oko 23h nazvala me je Marijana Stevanović majka povređene Anđele, i rekla mi je:"Mirjana, dođi hitno u Ravni Gaj pobili su nam decu". Krenuli smo ka spomeniku, videla sam čoveka kako u naručju drži svoje dete i moje kako leži! Prišla sam mu i hvatam ga za šaku koja je slomljena, rekla sam "sine molim te samo nemoj da zaspiš", rekao je "hoću majka", i tada je došla Marijana i rekla kako nam nema ćerki. Došla je Hitna pomoć i ubacuju nemanju u kola, Teodore nema, stavili su mu infuziju on je sve počeo da kida, tešili smo ga kako će sve biti u redu, ali je rekao "nema tata ništa od mene!". U Urgentnom sam saznala da je moje dete ušlo svesno u bolnicu, nalazim mu patiku ispred vrata, a onda su počeli da naz prozivaju i saopštavaju da su nam deca preminula. I mi tražimo 100.000 evra po članu porodice  - istakla je Mirjana Stevanović, nakon čega je pred sudiju stao oštećeni Milić. 

- Ostajem pri svemu što sam izjavio, ne želim više ništa da dodam. Moj sin Nikola kao i Mihajlo nisu znali optuženog niti su imali problem - Dejan Milić.

- To je bilo na 20 sekundi, bilo je oko 4,5 pojedinačnih. Pridružujem se krivičnom gonjenju, i tražimo 100.000 evra po članu porodice. Pogledaj me, pričaš o poštenju i vaspitanju, a npravio si monstruma da je on vaspitan kao naša deca, do povoga ne bi došlo. Ovaj sud ne mora da ti sudi, čeka te ono što te čeka! - dodao je oštećeni. 

Majka nastradalog Nikole (14) smogla je snage da kaže kako se sve desilo i kako je izgubila svoje dete. 

- Kao i svakog dana Mihajlo i Nikola su otišli u Ravni Gaj, mi smo sedeli i čuli rafale i pojedinačne pucnje. Stariji sin je zvao supruga i rekao kako neko puca u njih. Kao majka zvala sam Nikolu ali se nije javljao, on je imao samo 14 godina, nije se javljao i znala sam da nešto nije u redu. Videla sam naš auto, a suprug je rekao da je bez svesti i da je pogođen u glavu, čekala sam da mi kažu da je živ, a onda su nas pozvali i rekli da su nam deca mrtva. Sećam se kako je kovčeg ušao u našu kuću, Nikoleviše nema a on je bio samo dete! Uroše, platićeš pogledaj ovu decu. Trebala sam Boga da molim da te skrši sa motora! Pogledaj ovu decu, platićeš - rekla je kroz suze majka ubijenog Nikole (14) Dragana Vujadinović.