22.08.2024.

13:49

Foto: Reuters/facebook

Hronika

Muškarac iz Goražda likvidiran u obračunu kod Nevesinja? Obavljena obdukcija napadača koji je uz povike "Alahu akbar" pucao na policiju

Kako je za medije izjavio doktor Dražen Damjanjuk koji je obavio obdukciju ubijenog izjavio za medije Republici Srpskoj muškarac najverovatnije nije migrant kako se sumnjalo. 

- Fizionomijom i tenom muškarac mnogo liči na Evropljanina, ali je moguće da je islamske veroispovijesti jer je bio sunećen - kazao je obducent i dodao: 

- Ono što sam ja obdukcijom utvrdio jeste činjenica da je u pitanju jak i razvijen muškarac, starosti od 30 do 40 gdoina, visok 187 cm, očuvanih zuba i jake fizionomije, farbane kose i svetlije puti, te da nije u pitanju samoubistvo bombom, već je ubijen sa više hitaca. Utvrđeno je da ima 33 prostrela. 

Obducent je objasnio da na licu ubijenog nema povreda i da je odmah uzeo otiske prstiju i ako se radi o državljaninu BIH, kako se sumnja, on će ubrzo biti identifikovan.

Inače postoji sumnja da je u obračunu sa policijom likvidiran mladić iz Goražda čiji je nestanak prijavljen.  

Islamska zajednica je odbila da sahrani ubijenog mladića, jer nije potvrđeno da je on musliman, a u Okružnom tužilaštvu u Trebinju kažu da u pogrebnom preduzeću nemaju limenih sanduka u koje bi smestili telo za transport i sahranu na neku parcelu u Trebinju ili Nevesinju gde se sahranjuju neidentifikovane osobe.

Podsetimo mladić je likvidiran u ponedeljak uveče nakon što je prvo bacio bombu na meštane koji su došli da provere ko je u napuštenoj kući iz koje su videli dim, a onda i zapucao i izrešetao im auotmobil.

Kada je došla policija on je u više navrata pucao i bacao bombe uzvikujući Alahu akbar, a meštani su ispričali da je nešto vikao na engleskom, francuskom i italijanskom jeziku i da nije progovorio ni reč na srpskom zbog čega se sumnjalo da je u pitanju migrant. 

Nakon šestočasovne drame muškarac je ubijen.