22.08.2024.

14:29

Foto: Informer

Hronika

Veljko Belivuk i Darko Šarić na optužnici za još četiri ubistva! Uz njih i Zvicer sa još 16 osumnjičenih kavčana!

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je danas 22. avgusta 2024. godine podiglo optužnicu protiv 19 okrivljenih i to: Veljka Belivuka, Darka Šarića, Milovana Zdravkovića, Ratka Živkovića, Stefana Andrejića, Dragana Tomića, Marka Petkovića, Vladimira Mandića, Slobodana Vujačića, Nataše Dedić, Blagoja Gašića, Nebojše Jankovića, Vladimira Vojnovića, Dušana Jovanovića, Radeta Stojićevića, Filipa Kneževića, Milinka Brašnjovića, Marka Stankovića i Miloša Jevrića koji se terete za izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl 346 KZ i dva krivična dela teško ubistvo iz čl 114 KZ.

Reč je o ubistvima izvršenim u januaru 2020. godine u Atini gde su lišeni života Stevan Stamatović i Igor Dedović i ubistvima na Krfu 23. jula 2020. godine kada su lišeni života Alan Kožar i Damir Hadžić.

Kao organizatori su označeni okrivljeni Veljko Belivuk i Darko Šarić kao i Radoje Zvicer, državljanin Republike Crne Gore protiv koga se zbog ovih krivičnih dela vodi postupak u Grčkoj.

Za sedam optuženih lica je predloženo suđenje u odsustvu i to: Milošu Jevriću, Milovanu Zdravkoviću, Ratku Živkoviću, Stefanu Andrejiću, Blagoju Gašiću, Filipu Kneževiću i Marku Stankoviću dok je za 12 okrivljenih predloženo produženje pritvora.

Optužnica je, između ostalog, rezultat zajedničkog istražnog tima pravosudnih organa Srbije i Grčke.

Optužnica je predata na potvrđivanje Višem sudu Posebno odeljenje za organizovani kriminal u Beogradu.